img_0090

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu împreună cu Parohia Evanghelică CA Sibiu şi Muzeul Național Brukenthal au susţinut astăzi conferinţa de presă organizată în contextul derulării proiectului “Tichia Verde – Management, Comunicare de Mediu și Artă la Parohia Evanghelică, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și Muzeul Național Brukenthal”.
“Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu este prima instituţie deconcentrată din subordinea Guvernului care a obţinut înregistrarea EMAS, Sistem de Management de Mediu şi Audit. În cadrul procedurii de certificare EMAS, s-a obţinut şi certificarea ISO 14001:2004 – Sistem de Management de Mediu. Acest sistem presupune implicarea tuturor angajaţilor, astfel încât indicatorii de performanţă propuşi să fie atinşi: reducerea consumului de energie electrică, gaz natural, apă potabilă, a cantitatii de deşeuri generate, dezvoltarea gradului de informare şi conştientizare.
Proiectul “Tichia Verde”a fost iniţiat de Parohia Evanghelică CA Sibiu împreună cu APM Sibiu şi Muzeul Național Brukenthal, fiind finanţat prin Fundaţia Germană de Mediu şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Valoarea totală a proiectului a fost de 200.976 EURO, din care 119.986 EURO finanţarea de la Fundaţia Germană de Mediu, 18.500 EURO de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar 62.490 EURO de la ceilalţi parteneri din proiect.
Alte activităţi din proiect au fost: 4 expoziţii de artă în cadrul Muzeului Național Brukenthal, cu tematică de mediu, 3 workshop-uri cu privire la cerinţele Sistemului de Management de Mediu şi Audit EMAS şi 6 workshop-uri cu teme diverse – metode de conservare, ecologie, artă etc., o campanie de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice, în care s-au colectat, la nivel de agentie 1144 kg (22 kg/angajat), la Muzeul Național Brukenthal 1064 kg, iar la Parohia Evanghelică 231 kg. În această campanie au mai fost cooptate 23 de instituţii: Consiliul Judeţean Sibiu, Instituţia Prefectului, Primăria Sibiu, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, etc.
La finalul evenimentului Primpreotul Kilian Dorr a primit din partea agenţiei o diplomă de onoare pentru merite deosebite în promovarea conceptului ecologic prin credinţă şi educaţie.
Suntem încântaţi că din nou APM Sibiu este deschizătoare de drumuri, fiind un exemplu de conduită ecologică, toate aceste reuşite datorându-se profesionalismului întregului colectiv.
Mulţumim Parohiei Evanghelice Sibiu şi Fundaţiei Germane de Mediu pentru parteneriatul din acest proiect şi cu siguranţă că pe viitor vom continua şi extinde această colaborare.”- declară Bogdan Gheorghe TRIF, Director executiv APM Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu