alertă la bâlea lac. meteorologii au dat un nou avertisment!

balea lacCentrul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu a anunțat prin intermediul unei informări de presă că se prelungește avertizarea de risc mare de producere de avalanșă. Aceasta va fi valabilă deocamdată până duminică seară.

Meteorologii au prelungit, vineri, avertizarea de risc mare, de gradul patru, de producere de avalanșe la peste 1.800 de metri altitudine, Bâlea Lac (Munții Făgăraș), până duminică seara, la ora 20.00, potrivit unui buletin remis AGERPRES, de către Centrul Regional de Prognoză a Vremii Sibiu.
Potrivit buletinului nivometeorologic de vineri, „riscul declanșării de avalanșe de dimensiuni medii și mari e mare”. La Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns la 1,5 metri.
Turiștii pot urca din nou, cu telecabina, la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș.
„Vă informăm că astăzi, 22 ianuarie 2016, începând cu orele 15:00, vor fi reluate cursele cu telecabina pe traseul Bâlea Cascadă — Bâlea Lac. Persoanele care vor să urce la cota 2.034 pot face acest lucru după programul obișnuit — 09:00 — 17:00. Transportul cu telecabina a fost suspendat miercuri, 20 ianuarie 2016, ca urmare a unei defecțiuni la motor”, se arată într-un comunicat de presă.
Salvamontiștii îi avertizează, însă pe turiștii care doresc să ajungă la Bâlea Lac, că aici, până vineri seara, există risc mare, de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanșe. La Bâlea Lac nu există pârtii amenajate, iar turiștii sunt sfătuiți să stea cât mai aproape de cabane. De asemenea, sunt sfătuiți să nu practice sporturile de iarnă zilele acestea la Bâlea Lac.
Turiști din toată țara și din restul Europei sunt atrași la Bâlea Lac de stratul mare de zăpadă și ineditul construcțiilor de gheață, unice în România. Aici se află un hotel de gheață și patru iglu-uri.
Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Un drum dus-întors costă 60 de lei de persoană. Transfăgărășanul este închis între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Ultima oră

Comentariul meu