turiștii blocați la bâlea lac vor fi evacuați cu elicopterul. telecabina este în continuare stricată!

baleaCei aproximativ 70 de turiști ce au rămas blocați la peste 2.000 de metri altitudine la Bâlea Lac, ar putea să fie evacuați cu ajutorul unui elicopter pe parcursul acestei zile. Aceștia au rămas blocați după ce telecabina ce face legătura între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă s-a stricat.

ISU va solicita MAI ca un elicopter să ajungă la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac, să-i evacueze pe cei 70 de turiști, blocați acolo de marți, după ce telecabina s-a stricat, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău.
„Da, se ia în calcul să se evacueze persoanele cu ajutorul elicopterului. ISU o să facă demersuri să solicite”, a mai spus aceasta.
Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că nu a fost nevoie de intervenția Salvamontului în cursul nopții și că nu au existat urgențe medicale în rândul celor 70 de turiști de la Bâlea, dar că există turiști blocați, câțiva israelieni, care au coborât marți seara cu snowmobilele pe Transfăgărășan, chiar dacă șoseaua e închisă din cauza zăpezii și a riscului de gradul doi de avalanșe.
„Telecabina nu este încă reparată. Nu a fost nevoie de intervenția noastră, a salvamontiștilor. Aseară, niște israelieni au coborât cu snowmobilele pe Transfăgărășan”, a precizat Adrian David.

Telecabina este în continuare defectă
Telecabina de la Bâlea are stricată o piesă care, deocamdată, nu a putut fi reparată. Este foarte posibil ca la Bâlea Lac să ajungă miercuri o echipă de specialiști de la Brașov pentru a evalua situația.
„Turiștii au fost cazați la cabane, li s-a dat de mâncare și nu sunt probleme sus, la Bâlea Lac. Telecabina, deocamdată, nu a fost reparată. Piesa de la telecabină ar trebui să fie evaluată de o echipă de specialiști de la Brașov, care ar trebui să ajungă la Bâlea”, a explicat Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al societății comerciale care administrează telecabina de la Bâlea.

Ședință de urgență la Prefectură. Turiști cazați gratis la Bâlea Lac
Miercuri dimineața, la ora 8,30, prefectul județului Sibiu a convocat într-o ședință operativă pe reprezentanții ISU și Salvamont, pentru a decide ce măsuri urgente se vor lua la Bâlea, a explicat, Claudia Stanciu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.
Cei 70 de turiști, din care 45 de copii, care au rămas blocați marți, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgărașului, din cauză că s-a blocat telecabina și nu au cum coborî, au fost cazați la două cabane și li s-a asigurat gratis și o masă caldă, precizase marți, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a societății care administrează telecabina.
„Telecabina nu mai poate coborî în seara aceasta. Le-am asigurat gratis cazarea și masa celor 70 de turiști aflați sus, la Bâlea Lac. Nimeni nu s-a aflat în telecabină, când aceasta s-a blocat”, a explicat Bădilă.
Potrivit acesteia, telecabina de la Bâlea s-a defectat marți, la ora 13,00.
Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în condițiile în care Transfăgărășanul este închis din cauza zăpezii foarte mari și a riscului de avalanșe. Sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu