armani black code - inovativitate, eleganță și seducție

Brandul Giorgio Armani este sinonim cu succesul in intreaga lume. Insa, pana in anul 2004 colectia de parfumuri a casei Armani nu era una impunatoare, tocmai pentru ca lipsea “acel ceva”. In acel an s-a nascut unul dintre cele mai celebre parfumuri ale ultimului deceniu, initiativa care a impulsionat masiv reprezentantii publicului masculin ce nu isi gasisera inca o semnatura personala. In sufletul fiecaruia exista o dorinta apriga si anume aceea de a intra in posesia unui flacon magic.

Bineinteles, vorbim despre parfumul “Armani Black Code” – o esenta orientala picanta care abia ce atingerea vitrinele luxuriante ale parfumeriilor, insa devenea in fiecare zi tot mai ravnita de barbatii puternici, increzatori si independenti care se regaseau in cautarea acelor parfumuri Armani originale, inovative si misterioase.

Sticla sa cilindrica, definita de o culoare inchisa infatisa publicului contemporan un amestec seducator, elegant si concentrat. In anul 2005, numele parfumului a fost inlocuit de sintagma mult mai simplista “Armani Code”, insa cei ce intrasera deja in posesia unei astfel de potiuni avangardiste nu avea sa isi schimbe obiceiul, continuand sa il numeasca Armani Black Code.

Distributia ingredientelor din incipit este una spectaculoasa, varful deschizandu-se cu reflexii vivace de bergamota si lamaie. Destul de dur pentru cei pasionati de arome fructate, insa ideal pentru o personalitate extrovertita ce nu vrea sa petreaca niciun minut sub anonimat. Inima compozitiei se desfasoara progresiv, infatisand deopotriva note de anason stelat, masline si lemn de guaiac.

Insa, ingredientele ce ii sustin atributul “Black” sunt acelea care se individualizeaza in baza parfumului Armani Code si anume tutunul, pielea si boabele de fasole Tonka. Bineinteles, in functie de ph-ul pielii, fiecare persoana va resimti o proiectie mult mai acuta a unei anumite secvente, asa ca este recomandat sa testati complexul parfum Armani Black Code inainte de  a-l introduce in colectia personala.

Din momentul in care atinge pielea, esenta Armani Code ia forma unei arome puternice, dar dulceaga. Anasonul stelat din acest parfum nu urmeaza notele clasice de anason, ci aminteste purtatorilor de mirosul inconfundabil al feniculului. Mai precis, exista o profunda impresie de “condimente” care se instaureaza inca din prima ora de la pulverizare. Asadar, notele de mijloc isi fac rapid aparitia sub masca “anasonului stelat”, eliberand la fel de repede scena pentru un spectacol aromatic de santal si masline tropicale. In aceasta etapa a parfumului, perceptia compozitiei va fi una mult mai densa si cremoasa.

Momentul aprig al miezului se stinge usor sub elegantele accente de tutun. Frunzele sale imbietoare ofera purtatorului o aura de intangibilitate, evidentiindu-i masculinitatea. Parfumul Armani Code ilustreaza in aceste momente o dulceata aparte, una “senzuala” dupa spusele specialistilor din aria olfactiva. Spre final, esenta Black Code se incheie cu un recital spumos de boabe de Tonka si migdale, ce cunoaste o longevivitate iesita din comun.

Majoritatea persoanelor care au testat parfumul Armani Black Code l-au clasificat pe acesta drept unul puternic, misterios si deosebit de masculin. Durabilitatea excelenta si ambalajul intrigant intruchipeaza cele doua trastaturi cu o importanta covarsitoare in popularitatea dobandita de aceasta esenta. In fond, Black Code a fost fericita aroma castigatoare a titului Fifi in anul 2006, fiind considerata “esenta anului in categoria de lux”.

Ultima oră

Comentariul meu