video - închiderea autostrăzii între săliște și cunța a transformat dn1 în ”drumul morții”. oamenii sunt îngroziți!

accident apoldu de susDrumul Național 1 a devenit coșmarul locuitorilor din localitățile prin care acesta trece între Săliște și Cunța. Închiderea autostrăzii a transformat șoseaua în una pe care accidentele grave se petrec din ce în ce mai des.

Aglomeratie, zgomot si pericol de accidente: de asta au parte localnicii din Apoldu de sus si Miercurea Sibiului, pana cand bucata de 22 de km din tronsonul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie va fi refacuta.
Dupa ce Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri si constructorul italian, Salini Impregilo, au intrerupt colaborarea, refacerea sectiunii distruse a fost amanata. Asadar, autostrada a fost inchisa intre localitatile Saliste si Cunta, iar circulatia a fost deviata pe DN1. Localnicii din zona dar si soferii care trec pe acolo spun ca sunt revoltati.
Masinile circulau rar iar zona era foarte linistita inainte ca circulatia de pe autostrada sa fie deviata. Acum totul a devenit un cosmar, spun localnicii.
“La trecere e foarte rau”, spune o femeie din zona. “Stam cate 5-10 minute, nu pot trece copiii la scoala.”. “De cand a venit asta ti-e groaza sa iesi pe strada si pe trecere de pietoni”
Localnicii sustin ca odata cu modificarea traseului accidentele s-au inmultit: „Cum a bagat aici, deja au inceput accidentele. Cam pe tot tronsonul asta de aici si pan’ la Miercurea eu nu cred ca dureaza o saptamana fara sa fie ceva. E rau, e rau ca e zgomotul de numa, numa. Zi noapte, zi noapte… nu sunt perioade, e 24 din 24.”
Nici soferii care ocolesc pe aici nu sunt multumiti de schimbare si considera ca intarzierea lucrarilor de reparatie a tronsonului cu probleme ne transforma in codasii Europei.
„Foarte aiurea pentru ca suntem o tara care am intrat in Uniunea Europeana si taman bucata asta de drum nu este o bucata oarecare, dupa parerea mea. Ar trebui luate masuri pentru ca ne facem de ras. Tipic romanesc”, spune un conducator auto.
„Este groaznic ceea ce se intampla. Ne ia foarte mult din timp”, declara un sofer de TIR. “De multe ori se intampla sa nu ajungem pana in Vama intr-un program”.
Din septembrie pana in decembrie, in aceasta zona, s-au inregistrat 9 acidente grave, soldate cu 6 morti.

sursa: stirileprotv.ro

Ultima oră

Comentariul meu