portofel

Un bărbat din Avrig a găsit într-un retsaurant un portofel care avea în el acte şi 700 de euro. A postat pe Facebook o poză cu actul de identitate, în speranţa că va găsi proprietarul. Nu este însă cea mai inspirată metodă, pentru că poliţia ar putea intra pe fir.

Desi reteaua de socializare s-a umplut de asemenea mesaje, politistii va avertizeaza ca puteti fi amendati sau chiar inchisi, daca nu predati obiectul gasit autoritatilor in cel mult 10 zile.
Ovidiu a gasit zilele trecute intr-un restaurant din Avrig, judetul Sibiu, o geanta in care se aflau documente si 700 de euro. A fotografiat buletinul gasit inauntru si a postat poza pe Facebook in speranta ca cineva va recunoaste proprietarul care a uitat geanta in local.
Ovidiu Olariu: “Ne-am hotarat sa postam pe Facebook, fiind un site de socializare foarte solicitat. Am zis ca il va gasi mai repede un prieten sau ceva.”
Demersul a avut succes. Un cunoscut al celui care a pierdut geanta cu acte si bani a vazut postarea si i-a dat de veste.
Ovidiu Olariu: “Au inceput as ne sune prietenii lui de prin sat, de acolo de unde era el, din Focsani. A venit si el, ca ne-a sunat imediat, ne-a sunat si sa ne multumeasca.”
Si asta e doar un exemplu. Facebook-ul e plin de astfel de anunturi. Acesta, de pilda, postat in ziua de Craciun a fost redistribuit de peste 4 mii de ori. “Incerc pe aceasta cale. Poate este cineva care il cunoaste pe proprietar. Haideti cu share!” – suna apelul. Atentie insa! Un articol din noul cod penal ii obliga pe cei care posteaza astfel de mesaje sa faca mai mult.
Daca din intamplare ati gasit un portofel si, in incercarea de a da de proprietarul lui, ii faceti o fotografie pe care o postati pe Facebook, politistii spun ca acest lucru nu este suficient. Conform legii – in cel mult 10 zile – trebuie sa predati obiectul autoritatilor. In caz contrar, riscati sa primiti o amenda sau chiar sa faceti inchisoare.
Inspector principal Emilia Mihailescu, Politia Buzau: “Trebuie sa recunoastem ca retelele de socializare reprezinta un canal de comunicare extrem de utilizat. Considera ca e un mijoc bun de a transmite aceasta informatie: ca se gasesc in posesia unui bun gasit. Nu e neaparat un lucru rau, dar nu este solutia. Daca in 10 zile nu ajung ajung la autoritati sau proprietar, intra sub influenta legii.”
Insusirea bunului gasit este considerata infractiune, iar pedepsele pot merge pana la 3 luni de inchisoare.

Sursa www.stirileprotv.ro

Ultima oră

Comentariul meu