ultimă oră - mesaj important de la polițiștii rutieri din sibiu pentru toți conducătorii auto

nins4.jpgPolițiștii Serviciului Rutier Sibiu atenționează toți participanții la trafic, îndeoasebi conducătorii auto, în privința pericolelor la care sunt expuși în condiții de vreme nefavorabilă.

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare și viscol, valabilă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 – 17 ianuarie, ora 20,00, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, șoferii trebuie să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, suficient combustibil).

De asemenea, trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri, iar în acest caz, din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.
În cazul întreruperii traficului rutier din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt sfătuiți să oprescă autovehiculele în afara părții carosabile pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.
Pe timpul deplasării, conducătorilor auto li se recomandă:
– Să circule cu viteză redusă pe carosabilul umed, acoperit cu mâzgă sau polei, în curbele deosebit de periculoase, pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă;
– Să mărească distanța de siguranță între autovehicule;
– Să utilizeze luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării;
– Să se asigure foarte bine înainte de a pătrunde în intersecții, chiar dacă circulă pe un drum prioritar;
– Să nu se angajeze în efectuarea manevrelor de schimbare a direcției de mers decât după o atentă asigurare (depășire, schimbarea benzii, mers înapoi)
– Să acorde atenție sporită pietonilor.
Pietonii sunt sfătuiți să traverseze numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, doar la culoarea verde a semaforului care li se adresează și doar atunci când sunt siguri că au fost observați de către șoferi, care și opresc pentru a le acorda prioritate.

Ultima oră

Comentariul meu