şoferii sibieni continuă să încalce legea. ce au găsit acum poliţiştii
FOTO arhivă

control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de politia rutiera alaturi de registrul auto roman (rar), in bucuresti

În ultimele 24 de ore, în cadrul activităţilor preventive desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier. Astfel:
– doi conducători auto au fost depistaţi în trafic conducând autoturisme neînmatriculate;
– un şofer a fost depistat conducând autoturismul deşi exercitarea acestui drept îi era suspendată
– un conducător auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice – 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:
– în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;
– în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
– pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers;
– nu uitaţi că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Şi pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. praf in ochi ca sa zica ca au si ei putina activitate ca in rest sunt niste burtosi corupti si supusi sefilor si celor cu bani…