statie de oxigen noua si reabilitare la orl in spitalul judetean sibiu. se modernizeaza si cardiologia!

cvasic spital sibiu (20)Întâlnirile trimiestriale ale conducerii Consiliului Judeţean Sibiu cu managerii instituţiilor pe care le finanţează au continuat marţi, 12 ianuarie, cu directorii celor cinci şcoli speciale, cu echipele manageriale ale celor trei spitale aflate în subordine şi ale celor două unităţi de asistenţă medico-sociale, precum şi cu managerii centrelor de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Tema centrală a întâlnirilor a fost fundamentarea bugetului pentru anul 2016, care „este un proces extrem de laborios”, după cum a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea. Întrevederile s-au bucurat de prezenţa unor invitaţi din partea conducerii altor instituţii precum: Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Sindicatul Sanitas Sibiu.
La reuniune s-au analizat care sunt necesităţile pentru buna funcţionare a acestor unităţi în vederea oferirii unor servicii de calitate. În cursul anului 2016, printr-o finanţare din fonduri guvernamentale, trei centre de asistenţă socială din judeţ –Dumbrăveni, Agârbiciu şi Agnita- vor intra într-un proces de modernizare, ceea ce este o performanţă pentru judeţul Sibiu care a obţinut trei din cele nouă finanţări câte s-au acordat la nivel naţional. Consiliul Judeţean Sibiu intenţionează să obţină fonduri şi pentru celelalte centre, prioritate având unităţile de la Râu Vadului şi de la Mediaş.

Investitii importante in spitale
Investiţiile din sănătate sunt şi în acest an generoase, la toate cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, cel Judeţean, de Psihiatrie şi de Pneumoftiziologie urmând să se realizeze investiţii şi dotari substanţiale. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu prioritare sunt amenajarea staţiei de oxigen şi reabilitarea Secţiei ORL. De asemenea, anul acesta se doreşte modernizarea şi a Cardiologiei şi a porţiunii din clădirea Maternităţii care nu a beneficiat de reabilitare prin fondurile de la Banca Mondială. Iar în urma accesării unei finanţări din fonduri guvernamentale, e posibil ca Neurologia şi una din cele două secţii Medicală să beneficieze de lucrări de modernizare.spit
„Vreau să ne amintim cum am găsit spitalele în 2012: cu datorii uriaşe de 100 de milioane de lei. Ne bucurăm că nu mai avem datorii şi este o mare realizare că în prezent toate spitalele au plăţi sub 30 de zile. Ne concentrăm sprijinul financiar către investiţii şi dotări. Acolo unde dotările vin prin sponsorizări, economiile făcute merg spre investiţii. Dorim să ne coordonăm eforturile astfel încât să avem eficienţă maximă şi să atragem şi fonduri guvernamentale şi europene pentru a realiza aceste investiţii.”, a precizat preşedintele Ioan Cindrea. În acelaşi timp, acesta a mai subliniat şi importanţa pregătirii personalului din spitale pentru a ajunge la un salt calitativ în ceea ce priveşte tratarea pacienţilor.
La Spitalul de Psihiatrie se va reface un etaj din pavilionul central, se va continua reabilitarea secţiei V, unde se va muta secţia de la Boiţa, şi se va moderniza şi pavilionul 14. În ceea ce priveşte Spitalul de boli pulmonare, prioritate are pavilionul central, unde va începe un proces etapizat de reabilitare.
Proiectul de buget al Consiliului Judeţean Sibiu va fi postat pe site-ul instituţiei vineri, 15 ianuarie, şi va fi supus spre aprobare în şedinţa ordinară de joi, 21 ianuarie.

Ultima oră

Comentariul meu