controalele de la hotel parc: amenda de 20.000 de lei de la opc si 4.000 lei de la dsv. abateri grave constatate!

intoxicati hotel parcComisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Sibiu și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu au dat amenzi in valoare totala de 24.000 de lei celor de la Hotel Parc pentru neregulile constatate in urma controalelor avute in restaurantul locatiei, dupa ce in noaptea de Anul Nou peste 40 de persoane s-au intoxicat acolo.

In urma centralizării datelor transmise de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Sibiu și Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, referitoare la intervenția din data de 31.12.2015, când în municipiul Sibiu au fost înregistrate mai multe cazuri de toxiinfecție alimentară, ISU Sibiu anunta ca s-au constatat mai multe abateri.
În urma verificărilor efectuate de comisarii C.J.P.C. Sibiu s-au constatat următoarele deficiențe și abateri de la legislația în vigoare privind protecția consumatorilor, care reglementează condițiile obligatorii de funcționare a unităților turistice și a unităților de alimentație publică:
Lipsă afișare prețuri și tarife la serviciile suplimentare;
Lipsă verificare metrologică la cântarul din dotarea bucătăriei;
Lipsa elementelor de identificare la unele preparate din carne;
Lipsă informare corectă, completă și precisă a unor servicii oferite consumatorilor la mesele organizate;
Nerespectarea condițiilor de temperatură prescrise de productor la unele produse depozitate în spațiile specifice.
În urma deficiențelor mai sus constatate, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a aplicat o amendă în valoare totală de 20.000 lei și trei avertismente, dispunându-se totodată și măsuri complementare, respectiv, oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor fără elemente de identificare cu termenul de valabilitate la limita depășirii.

Ce a gasit acolo DSV-ul
În urma verificărilor efectuate de reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu s-au constatat următoarele:
Lipsă contraprobe la preparatele pregătite și servite în data de 30.12.2015 și 31.12.2015;
Graficele de temperatură pentru spațiile de frig monitorizate defectuos;
Lipsa procedurii de igienizare/dezinfecție;
Etichetare incompletă pentru anumite produse;
Existența a 30 bucăți de ouă cu data expirării 31.12.2015;
Unitatea se aprovizionează din unități înregistrate, autorizate sanitar-veterinar;
În programul de autocontrol, ultima probă de apă a fost recoltată pentru analize de laborator, în data de 08.07.2015.
De asemenea, au fost recoltate probe din alimentele folosite în data de 31.12.2015, iar în urma analizelor de laborator produsele au fost corespunzătoare.
În urma constatatărilor, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 4.000 lei. De asemenea, a fost emisă Ordonanţa de suspendare a activităţii, începând cu data de 01.01.2016, pânâ la remedierea deficienţelor.

Ultima oră

Comentariul meu