carpatica asig a început procedura de evaluare. e făcută de un investitor strategic!

carpaticaCarpatica Asig, deținută de familia sibianului Ilie Carabulea a început de zilele trecute, procedura de due dilligence, prin care compania este evaluată financiar, comercial şi operaţional de către investitorul strategic interesat de preluarea societăţii.

„Acest proces se derulează în baza Memorandumului de înţelegere cu clauză de exclusivitate, ce a fost semnat în data de 21 decembrie 2015. Procedurile de due diligence urmează un calendar al tranzacţiei ce a fost transmis şi către Autoritatea de Supraveghere Financiară. Investitorul interesat de preluarea Carpatica Asig deţine o vastă experienţă în industria de asigurări şi intenţionează să dezvolte şi să consolideze compania pe termen lung”, se arată într-un comunicat al Carpatica Asig.
Compania controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, care se află în procedură de redresare financiară din aprilie 2014, a semnat un memorandum de înţelegere cu clauză de exclusivitate cu un „investitor strategic european”, interesat de preluarea şi dezvoltarea acesteia.
Carpatica a avut în derulare un plan de redresare, aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în septembrie anul trecut, valabil până la finele anului, însă nu a respectat termenele, iar autoritatea de supraveghere s-a arătat sceptică cu privire la investitorul interesat să preia societatea.
Firma de asigurări trebuia să atragă un credit subordonat de minim 30 milioane lei şi să încheie o tranzacţie cu un investitor strategic până la 15 decembrie, conform zf.ro.

Ultima oră

Comentariul meu