video – foto înghesuială și nervi la bobotează în piața mare. mii de oameni s-au împins ca să ia apă sființită!

boboteaza sibiu (10)Peste 3.000 de oameni au participat la slujba de bobotează din centrul Sibiului. Chiar dacă mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza a făcut apel către aceștia să nu se înghesuie, nimeni nu a ascultat îndemnul său. Unii au fost la un pas să leșine din cauza aglomerației.

Zi importantă și pentru creștinii din Sibiu. Sărbătoarea Bobotezei a strâns aproximativ 3.000 de oameni în Piața Mare. Apa a fost sființită de însuși Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza și de un sobor de preoți, în cadrul unui ceremonial avut loc pe scena amplasată în zona Palatului Brukenthal.
Laurențiu Streza le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea zilei. ”Este o zi minunată și binecuvântată de Dumnezeu. Este o zi în care cerul este unit cu pământul pentru că a coborât din cer fiul lui Dumnezeu. (..) Liturghia s-a încheiat cu sființirea cea mare a apei. Este o tradiție veche a bisericii noastre de a face sființirea apei într-o rânduială minunată și amplă, pentru ca de această materie care și-a schimbat finalitatea să se împărtășească toți cei care doresc astăzi bucuria prăznuirii”, a spus Steza.boboteaza sibiu (2)

Peste 12.000 de litri de apă sființită. Și înghesuială!
Chiar dacă au fost aduse opt vase mari și s-au pregătit peste 12.000 de litri de apă sființită, oamenii tot s-au înghesuit în loc să stea frumos la coadă. Nici apelul mitropolitului nu a fost luat în seamă de cei prezenți, ÎPS Streza găsind însă o explicație pentru ceea ce se întâmplă de fapt an de an în Piața Mare, de Bobotează.boboteaza sibiu (3)
”Înghesuiala este o lucrare pe care noi nu o putem stăpânii. Există și o râvnă dar există și o grabă a noastră. Parcă ne grăbim prea mult și prea repede. E bine să avem râvnă, dar nu chiar așa. Avem anul acesta 12.000 de litri de apă sființită. Sunt opt vase mari la îndemâna fiecăruia. Vor toți să ia deodată, dar nu se poate decât pe rând”, a mai declarat Mitropolitul Ardealului.

Oamenii s-au împins, iar unii dintre ei s-au și scandalizat și au arătat cu degetul către Biserică, spunând că își bate joc de ei, după cum se poate observa și în imaginile de mai jos.
Până la urmă toată lumea a luat apă sființită și nu a fost nevoie ca vreun enoriaș să primească îngrijiri medicale.

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii