Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a explicat marți într-o conferință de presă, faptul că în acest an există șanse mari să înceapă lucrările la zona de agrement din Pădurea Dumbrava. Municipalitatea va accesa fonduri europene pentru jumătate din finanțarea pentru acest obiectiv.
Sibienii primesc cel puțin teoretic o veste bună de la primărie. În acest an sunt șanse mari să înceapă lucrările la zona de agrement anunțată încă din timpul celui de al III-lea mandat al lui Iohannis.
Vorbim de proiectul Aquapark-ului din Pădurea Dumbrava, care ar urma să fie amenajat în trei etape.
”Anul acesta vom reactualiza studiul de fezabilitate. Vom intra cu el în Consiliul Local pentru aprobarea indicatorilor și vom trece la elaborarea proiectului tehnic și după aceea vom trece la contractarea lucrărilor etapizat. Noi ne gândim să fie trei etape. Noi am vrut să demarăm mai repede acest proiect, dar am așteptat să vedem dacă putem accesa pentru o parte din lucrări, fonduri europene. Am identificat o linie în acest sens. Nu putem să accesăm bani pentru finanțarea integrală a proiectului, dar pentru o parte din el sperăm să fie posibil acest lucru”, a explicat marți primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.
Un bazin olimpic acoperit și trei în aer liber
Fodor a detaliat în mare cum va fi amenajată zona de agrement. O veste bună vine și pentru sportivii înotători care vor avea acolo la dispoziție, un bazin olimpic acoperit, ultra modern. ”Vrem să facem bazine de înot moderne pentru adulți și copii. Proiectul prevede și un bazin olimpic închis și acolo va fi relocat si skate parck-ul. Probabil va fi amenajat și un camping și un hotel. Vor fi făcute și parcări, bineînțeles. Vor fi cel puțin trei bazine, plus cel acoperit. Noi vrem să obținem fonduri europene pentru cele în aer liber”, a mai declarat Fodor.
Costă cel puțin 10 milioane euro
Chiar dacă nu s-a făcut o estimare exactă a costurilor, noua bază de agrement va costa cel puțin 10 milioane euro, iar jumătate din bani ar urma să fie obținuți din fonduri europene. ”Nu am făcut o estimare actuală. Se reactualizează studiul de fezabilitate în perioada următoare. Va costa cel puțin 10 milioane euro acest proiect. Finanțarea maximă ce putem să o accesăm de la Uniunea Europeană este de 5 milioane de euro.Diferența va fi suportată de Consiliul Local. Nu va fi o problemă pentru că ea o să fie suportată din rezerva de buget. Decât să irosim această rezervă pentru lucruri mici, mai bine o folosim aici. Nu va fi un parteneriat public privat. Nu ne permite legislația pentru acest proiect”, a mai spus primarul interimar al Sibiului.
Aceasta a mai afirmat că dacă lucrurile merg cum trebuie în acest an se va începe amenajararea cu lucrările de infrastructură, respectiv apă, canalizare, etc. ”Cel mai probabil prin august sau septembrie s-ar putea face acest lucru”, a mai spus Fodor.
sursa foto: arhimus.ro