Târgul de Crăciun din Sibiu în top 3 în Europa și numărul 1 în România
FOTO arhivă

targul de craciun de la sibiuCea de-a 9-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu, deschis între 20 noiembrie și 3 ianuarie, a confirmat încă o dată importanța acestui eveniment pentru Sibiu și pentru România precum și faptul că atrage din ce în ce mai mulți turiști, atât din țară cât și din străinătate.

Conform unui studiu realizat de tur-operatorul Edelweiss Travel, topul cererilor de pachete turistice pentru Târgurile de Crăciun a fost condus de Viena (Austria), urmat de Nuremberg (Germania), Sibiu (România), Praga (Cehia), Munchen (Germania) şi Milano (Italia). Numărul mare de turiști și vizitatori în general a crescut vizibil față de edițiile trecute, acest fapt fiind confirmat atât de către expozanții din târg cât și de operatorii turistici.

Atelierul lui Moș Crăciun a lucrat la capacitate maximă
3499 copii au luat parte la activitățile educative din Atelierul lui Moș Crăciun, unde au învățat să facă figurine din aluat, să facă biscuiți de Crăciun, decorațiuni Pixel Art și să facă lumânări după străvechea tehnică a tragerii. Întrucât toate locurile la ateliere au fost și anul acesta rezervate încă dinainte de începerea Târgului, sunt deja în lucru planuri de a extinde activitățile și locurile de desfășurare a acestora. De asemenea, datorită numeroaselor vizite venite de la grupe și din alte localități, anul viitor va fi luată în considerare organizarea de excursii pentru copii la Atelierul lui Moș Crăciun.

Familiile s-au îndrăgostit de Aleea Poveștilor
Căsuțele în miniatură care au compus Aleea Poveștilor, o atracție nouă a Târgului de Crăciun, au fost încă din prima zi unul dintre cele mai îndrăgite locuri de făcut fotografii și de petrecut timpul cu cei mici. Copilașii au făcut turul căsuțelor, s-au distrat cu personajele de basm, au închis șI deschis obloanele și au intrat în lumea poveștilor într-un mod inedit.

10 pentru Târgul de Crăciun
În 2016 va avea loc ediția numărul 10 a Târgului de Crăciun din Sibiu, organizat pentru prima dată în 2007 și fiind totodată primul târg de Crăciun tradițional din România. Pentru următoarea ediție pregătirile sunt deja în toi iar vizitatorii vor fi din nou în centrul atenției.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ar trebui sa scrieti si de aspectele mai putin placute ! Preturile mari datorate chiriilor care au crescut tot timpul, faptul ca produsele manufacturate de artizanii romani nu pot face fata invaziei kitschurilor chinezesti, tocmai chiriilor foarte mari. La produsele alimentare, datorita rulajului, lucrurile stau putin altfel, dar si acolo e loc de mai bine. De asemenea spectacolele au fost mai putine si calitativ mai slabe fata de alti ani.