Municipalitatea sibiană a alocat 10,7 milioane de lei din bugetul pe anul 2016, pentru investiții în unitățile de învățământ din oraș. Cele mai importante alocări sunt pentru construcția unei creșe pe Hațegului și de săli de sport la Școala Nicolae Iorga și la Școala I.L. Caragiale (foto).
Dorim ca investițiile în infrastructura educațională să devină o strategie a administrației locale pentru viitor. Se vorbește mult în România despre reforma în educație, despre reforma învățământului, dar cu siguranță, reforma presupune și o infrastructură educațională adecvată secolului XXI și o bază materială corespunzătoare.”, a spus marți Astrid Fodor, primarul interimar al Municipiului Sibiu.
Serviciului de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat i-a fost alocată o sumă de 10,7 milioane de lei pentru investiții în unități școlare. Cele mai importante proiecte vor fi construcția unei clădiri cu destinația gradiniță în incinta școlii nr. 1 (str. Hațegului), continuarea reabilitării rețelelor de utilități în clădirile unităților de învățământ și eficientizarea energetică a unora dintre clădiri (prin montarea de termosisteme și geamuri termopan).
Cum se cheltuie banii!
Primăria Sibiu a prevăzut în 2016 și realizarea proiectelor pentru următoarele investiții, pentru care se vor depune proiecte în vederea obținerii de finanțări nerambursabile:
•construcția unei clădiri cu destinația creșă pe strada Hațegului și a unei creșe în cadrul Grădiniței nr. 36 (str. Constructorilor)
•reabilitarea grădiniței nr. 43 (Aleea Streiu) și a grădiniței nr. 14 (str. Iezer)
•extinderea unui corp de școală și construcția unor săli de sport la Școala Nicolae Iorga (str. Nicolae Iorga) și la Școala I.L. Caragiale (str. Vasile Alecsandri)
•reabilitarea clădirii școlii Radu Selejan (str. Șoimului), a Liceului Teoretic Constantin Noica (str. Oștirii), a școlii nr. 21 (str. Luptei) și a școlii nr. 1 (str. Hațegului)
•reabilitarea cantinei, construirea unei biblioteci și a unei săli multifuncționale la Colegiul Energetic (str. Electricienilor)
•reabilitarea fațadelor Colegiului Independența (str. Gladiolelor), a Colegiului Terezianum (str. Postăvarilor) și a Liceul Tehnologic Henri Coandă.