doi foști polițiști sibieni, după gratii. au fost condamnați la închisoare cu executare!

bota1Doi foști polițiști de la Biroul Rutier Sibiu, vor ajunge după gratii la închisoare. Ei au fost condamnați la închisoare cu executate pentru mai multe infracțiuni. Horațiu Bota și Vasile Iancu au atacat deja decizia instanței.

Horaţiu Bota (foto) şi Vasile Iancu, doi foşti poliţişti de al Serviciul Rutier Sibiu, au fost condamnaţi de judecătoria Sibiu la închisoare cu executare pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de către o parte dintre inculpaţi, anunta adevarul.ro.
Horaţiu Bota şi Vasile Iancu, foşti poliţişti în cadrul Serviciului Rutier Sibiu, au fost trimişi în judecată în luna mai 2014, fiind acuzaţi, alături de alţi inculpaţi din dosar, de furt calificat. La sfârşitul lunii martie 2014, cei doi au fost ridicaţi de poliţiştii sibieni alături de mai multe persoane, în urma mai multor percheziţii, fiind ulterior arestaţi preventiv. ”În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, o motocicletă, anvelope auto, televizoare L.C.D., componente , piese auto şi generatoare, bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracţională desfăşurată în perioada 2012- 2014. De asemenea, poliţiştii au identificat şi ridicat un pistol cu bile, precum şi muniţie, deţinute illegal”, arătau la momentul respectiv reprezentanţii IPJ Sibiu, care au susţinut că prejudiciul creat prin comiterea faptelor ar fi fost estimat la 1.000.000 de lei.
Prima instanţă în care s-a judecat dosarul a fost Judecătoria Sibiu. Magistraţii au decis încetarea procesului penal faţă de Vasile Iancu pentru mai multe infracţiuni de furt, însă l-au condamnat pe fostul poliţist la 2 ani de închisoare pentru tăinuire. La aceasta se adaugă un spor de pedeapsă de 8 luni dintr-un alt dosar, în care Iancu a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, după ce a lovit un poliţist de la criminalistică la un eveniment rutier.
Magistraţii au decis de asemenea încetarea procesului penal în cazul lui Horaţiu Bota pentru mai multe infracţiuni de furt, l-au achitat pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de tăinuire şi l-au condamnat al 1 an de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Totodată, instanţa a decis revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare primită de Bota într-un dosar având ca obiect infracţiuni de corupţie, şi a dispus executarea în intregime a acesteia, rezultând o pedeapsă finală de 2 ani şi 6 luni de închisoare.
Mai multe detalii găsiți AICI.

Ultima oră

Comentariul meu