restaurantul hotelului parc, unde s-au intoxicat zeci de oameni în noaptea de revelion, a fost închis de opc

intoxicati hotel parcLocația în care zeci de sibieni și turiști au ales să petreacă noaptea de Anul Nou și s-au intoxicat, a fost închisă de comisarii de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului din Sibiu. La fața locului s-au descoperit o serie de nereguli. De asemenea DSV a luat probe din mâncarea servită clienților pentru a se stabili exact care este cauza toxinefcțiilor alimentare.

Problemele de sănătate acuzate de peste 40 de persoane care au petrecut Revelionul la restaurantul Hotelului Parc din Sibiu, nu au rămas fără ecou în fața autorităților. OPC și DSV au inițiat pe 1 ianuarie o serie de controale în unitate, iar neregulile constatate i-au determinat pe comisari să închidă restaurantul.
„În urma problemei semnalate, am trimis o echipă care a ajuns prima la faţa locului, înaintea celorlalte instituţii. S-a făcut un control general imediat. La primele constatări sunt, din punctul meu de vedere, lucruri deosebit de grave. Există mai multe persoane – opt la număr, care lucrau în bucătărie fără documentele necesare – aviz medical, carnet de sănătate. Cel puţin nu ni s-au prezentat nouă aceste documente. Probabil sunt angajaţi externi, pentru a face faţă numărului mare de turişti. Nu exista o lotizare şi inscripţionare a produselor din blocul alimentar. Există suspiciuni şi asupra unor ouă care erau expirate în momentul controlului. De asemenea, nu există grafic de temperaturi, cântarele sunt neavizate metrologic, nu sunt respectate întocmai normele sanitare. Cercetările sunt în desfăşurare, dar am dispus suspendarea activităţii la această instituţie, decizie luată şi de colegii de la Direcţia Sanitar Veterinară. S-au luat probe de mâncare şi se fac cercetări în continuare pentru a stabilit cu exactitate care a fost problema”, a declarat pentru adevarul.ro, comisarul şef regional de la Protecţia Consumatorului, Sorin Susanu.

Suspiciunea de toxiinfecţie alimentară a fost la 43 de persoane, care au prezentat vărsături. În hotel erau cazate peste 100 de persoane, români şi străini. 11 adulţi si 2 copii au fost transportaţi la spital, iar alte 30 de perosane consultate de cadrele medicale la faţa locului.

VEZI AICI VIDEO SI DETALII DE LA HOTELUL PARC DIN NOAPTEA DE ANUL NOU!

Comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului a precizat pentru Agerpres că au fost descoperite mai multe nereguli care puteau cauza toxiinfecția alimentară, adăugând că au fost confiscate câteva de kilograme de alimente neetichetate şi ouă expirate. Patronul restaurantului găsit cu nereguli urmează să se prezinte luni la sediul Protecţiei Consumatorului, cu toate actele necesare, pentru definitivarea anchetei.
Sorin Susanu a mai afirmat că împotriva patronului vor fi luate măsuri drastice, dacă se va dovedi că e vinovat şi nu intră în legalitate, putând să se ajungă chiar la ‘suspendarea definitivă a activităţii.

Ultima oră

Comentariul meu