amendă pentru restaurantul în care zeci de oameni s-au intoxicat în noaptea de anul nou la sibiu

smurdÎn data de 31.12.2015, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a fost solicitat să intervină în municipiul Sibiu la o unitate hotelieră, unde mai multe persoane acuzau vărsături și dureri abdominale.

La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp posibil mai multe echipaje de prim-ajutor medical S.M.U.R.D., ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, precum și reprezentanți ai instituțiilor abilitate pentru verificarea și stabilirea cauzelor care au dus la îmbolnăvirea persoanelor.
Din grupul de turiști, 13 adulți și un copil au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la spital, pentru mai multe investigații. Alți 30 de adulți au primit îngrijiri medicale la fața locului, aceștia refuzând transportul la spital.  În data de 1 ianuarie a.c., din cele 30 de persoane care au refuzat inițial transportul la spital, echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță au mai preluat și transportat la spital trei persoane care acuzau vărsături și dureri abdominale.
De asemenea, reprezentanții  instituțiilor abilitate pentru verificarea împrejurărilor în care s-a produs îmbolnăvirea, au prelevat probe alimentare din materiile prime utilizate și din mâncarea gătită, care urmează să fie communicate după finalizarea buletinelor de analiză.

VEZI ȘI: Restaurantul Hotelului Parc, unde s-au intoxicat zeci de oameni în noaptea de Revelion, a fost ÎNCHIS de OPC

Amendă de 4.000 de lei de la DSV
Totodată, agentul economic a primit din partea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu ordonanța de suspendare temporară a activității și i s-a aplicat o amendă contravențională în cuantumul sumei de 4.000 lei pentru nerespectarea regulilor de igienă alimentară.

VEZI AICI VIDEO SI DETALII DE LA HOTELUL PARC DIN NOAPTEA DE ANUL NOU!
În continuare instituțiile județene colaborează, sub coordonarea președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, prefectul Ioan Ovidiu Sitterli, conform competențelor, cu scopul identificării și eliminării tuturor cauzelor care au dus la îmbolnăvirea persoanelor.

Ultima oră

Comentariul meu