alertă - americanii de la jc flowers nu mai preiau banca carpatica. cine a intrat acum pe fir!

banca-carpatica-soseaua-alba-iulia-600x344Schimbare de situație la Banca Carpatica deținută de afaceristul sibian Ilie Carabulea. Americanii de la J.C. Flowers nu mai vor să se implice în privatizarea băncii. Pe fir par să fi intrat acum cei de la Banca Transilvania, dar și Raiffeisen Bank este interesată.

Banca Carpatica a anunţat miercuri seară pe Bursa de Valori Bucureşti că fondul american de investitii J.C. Flowers  a declinat invitaţia de a participa la capitalizarea băncii din Sibiu.
În aceste condiţii, directoratul bancii “a identificat şi a început negocierile cu un alt potenţial investitor  ce deţine resurse pentru la participa la majorarea de capital a băncii prin intermediul unui plasament privat, sub rezerva anumitor condiţii” a declarat Johan Gabriels, directorul general al Băncii Carpatica.
Fondul american a renunţat la Carpatica pentru că nu a putut să cumpere Piraeus Bank România. Totuşi, Fondul a afirmat că în cazul în care circumstanţele se vor schimba, iar banca din Sibiu va fi interesată de infuzia de capital nou “suntem deschişi pentru a discuta o astfel de oportunitate”.
Banca Carpatica, controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea trebuie neapărat să găseasca un investitor care să vină cu o infuzie de capital.
Banca Transilvania ar putea fi în pole-position şi de asemenea şi Raiffeisen Bank care, în trecut, a fost în data-room la banca din Sibiu. Sursa: zf.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu