câte intervenții au avut pompierii sibieni în perioada zilelor de crăciun

incendiu casa de locuit sadu 26.112015În perioada Crăciunului, peste 400 de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au fost la datorie, pentru asigurarea misiunilor destinate protecţiei şi siguranţei cetăţenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite.

În perioada 24-27 decembrie, salvatorii au fost solicitaţi să intervină la 152 situaţii de urgenţă, dintre care 2 incendii, 149 pentru acordarea primului ajutor medical şi 1 misiune pentru transportul unei persoane supraponderale.
De asemenea, în această perioadă, 148 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical.
Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele a scăzut 15 % faţă de perioada sărbătorilor de anul trecut, aceasta fiind determinată atât de scăderea incendiilor, precum şi de numărul solicitărilor pentru acordarea primului ajutor medical.
Principalele cauze care generează incendii la locuinţe rămân instalaţiile electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, precum şi coşurile de fum necurăţate sau deteriorate.
O intervenţie a avut loc în localitatea Buia în ajunul Crăciunului, unde 10 pompieri militari şi 8 pompieri voluntari, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit. În urma acestui eveniment produs cel probabil din cauza unui scurtcircuit electric, au ars aproximativ 30 mp din acoperişul casei.
O altă misiune de stingere a incendiilor a fost înregistrată în 26 decembrie, în municipiul Sibiu, unde un echipaj de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, a intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon cu deşeuri menajere amplasat în cimitirul din apropierea unei biserici situate pe strada Justiţiei.
Efectivele inspectoratului sunt în continuare la datorie, pregătite să acţioneze în situaţia producerii unor evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau bunurilor acestora.
Menţinerea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân obiective Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate permanent în sprijinul şi pentru cetăţean. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu