inedit - figurine 3d cu moș crăciun din ciocolată braziliană și mexicană, fabricate la cisnădie (foto)

mosiO fabrică de ciocolată din Cisnădie (Sibiu) a procesat tone de figurine 3D specifice Crăciunului şi praline cu foie gras, ardei iute, ceapă prăjită sau învelite în aur, iar un atelier din Avrig propune drept cadouri fursecuri în conservă şi decoraţiuni realizate din materiale specific săseşti.

Fabrica din Cisnădie a procesat aproape 10 tone de ciocolată pentru a onora toate comenzile speciale de Crăciun, iar atelierul din Avrig a pregătit peste 600 de coşuri-cadou, 80 la sută dintre acestea ajungând la companii, care le oferă colaboratorilor.
Managerul fabricii din Cisnădie, Florin Bălan, povesteşte că pregătirea comenzilor pentru Crăciun a început încă din iunie, fiind realizate treptat produsele pentru marii colaboratori – hypermarket-uri, lanţuri de retail, supermarket-uri specializate, dar şi pentru zeci de companii care au comandat cadouri personalizate.

Ciocolată din Brazilia și Mexic
Toate comenzile de Crăciun au fost realizate cu ciocolată de origine, recent introdusă în producţie, renunţându-se la ciocolata belgiană care a consacrat fabrica.
“Am avut răbdare 15 ani, iar acum am schimbat toată tehnologia pentru ciocolată de origine care vine din Yucatan, din Brazilia, din Mexic şi din alte zone. De trei luni lucrăm cu această ciocolată. Oamenii sunt şocaţi pentru că nu se gândeau că poate exista o calitate atât de bună a ciocolatei. Este cea mai bună ciocolată în momentul de faţă. Este ciocolata pură. Am folosit ciocolată belgiană ani de zile, dar… nu există doar ea. Este cea mai fină ciocolată din lume, este adevărat, dar nu este singura”, povesteşte Florin Bălan pentru mediafax.ro.oameni de zapada ciocolata
El explică faptul că a păstrat forma pralinelor – praline mulate – care sunt specific belgiene, dar restul este nou.
“Pralinele din ciocolată de origine au diverse umpluturi pe bază de portocale, de scorţişoară, care ne aduce în sezon, chiar dacă vremea de afară nu prea aminteşte de iarnă. Estetic, am lucrat la compoziţii 3D care să dea dinamică, Moş Crăciun care să fie alături de sania cu reni, de un braduţ frumos împodobit. Am încercat să surprindem, în primul rând, la detalii”, afirmă managerul fabricii de ciocolată.

Moș Crăciun transpus în figurine 3D
Fabrica a realizat figurine 3D, dar şi figurine simple înfăţişându-l pe Moş Crăciun, oameni de zăpadă, ghetuţe. În plus, au fost produse mii de praline.mosi 2
“Avem minim 200 de tipuri de praline de bază şi ajungem cam la 600 de tipuri cu cele care sunt speciale – cu piper, curry, foie gras, ardei iute, ceapă prăjită. Acestea sunt chestii cu o viaţă foarte scurtă, pentru anumite evenimente, dar sunt trenduri şi ne adaptăm. Este, de asemenea, tradiţională povestea cu aurul: aur comestibil de 22 de karate care apare pe anumite figurine şi încrustaţii. Avem personalizarea cu diverse mesaje care apar pe figurine, de la numele propriu al celui care oferă sau primeşte cadoul, până la mesaje de «La mulţi ani» sau alte mesaje personalizate”, spune Florin Bălan.
El povesteşte că are clienţi care i-au cerut să scrie “La mulţi ani 2016” inscripţionând fiecare literă pe o pralină. Totul se aşează apoi într-o cutie specială, astfel încât să fie redat mesajul celui care primeşte cadoul.
“Am avut şi pentru copii – broscuţe, maşinuţe broscuţe. Cele mai mari sunt figurinele, în formă de Moş Crăciun, care au aproape trei kilograme. Totul trebuie corelat şi cu ce se întâmplă. Noi am făcut figurine de trei kilograme, dar le-am făcut pentru petreceri unde mai mulţi copii sparg o astfel de figurină şi fiecare primeşte câte o bucată. Eu am o foarte mare grijă ce, unde, ce se petrece, pentru cine. Trebuie să ai foarte mare grijă, pentru că poţi să-l bagi foarte repede pe un copil în comă diabetică”, spune managerul fabricii de ciocolată.mosi 4

Figurinele mici, la mare căutare
Întrebat care consideră că este trendul la cadouri în acest an, Florin Bălan afirmă: “Anul acesta este vorba despre figurine mici, mai mici în gramaj, dar foarte bine pictate, foarte colorate, care să arate o mai mare atenţie pentru detalii. Acesta este trendul: cadouri mici, dar cu mai multă muncă pentru a fi realizate”.
Ce mai mică figurină produsă la Cisnădie costă 4 lei, iar Moş Crăciun de trei kilograme costă 300 de lei. Kilogramul de praline costă în jur de o sută de lei, dar dacă sunt învelite în aur preţul poate ajunge până la 1.000 de lei pentru un kilogram.
Florin Bălan spune că volumul comenzilor pentru Crăciun a crescut cu 25 la sută faţă de anii trecuţi şi, oricum, numărul acestora este cam cu 20 la sută mai mare în luna decembrie decât în restul anului, ceea ce face ca perioada de dinainte de Crăciun să fie extrem de aglomerată la fabrica din Cisnădie.mosi 5
În acest an, agitaţia este cu atât mai mare cu cât, în urma unei investiţii de câteva sute de mii de euro şi încheierea unui parteneriat cu o firmă din Franţa, fabrica din Cisnădie se pregăteşte să producă şi să pună pe piaţă patiserie, cofetărie şi brutărie franceză.
“O să fie tot ceea ce vă doriţi ca la Paris în materie de ciocolată, prăjituri, torturi, pâine bio, baghete şi o grămadă de alte lucruri. În afară de mâncare, avem tehnologia necesară să facem orice”, spune Florin Bălan.
Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu