VIDEO FOTO – BUCURIE dăruită în prag de Sărbători pentru zeci de copii și familii nevoiașe din Sibiu. Ne-au răsplătit cu ZÂMBETE DE FERICIRE!

copil brad 2Momente emoționante și fericire pe chipurile unor copii care nu au prea multe motive să zâmbească, deși ar trebui să facă acest lucru în fiecare zi. Peste 15 familii cu aproximativ 50 de ”prichindei” au primit un ajutor nesperat în prag de Crăciun. Unii dintre copii au văzut pentru prima dată un brad împodobit și au simțit cu adevărat că Moș Crăciun există și pentru ei.

Sibiul nu înseamnă numai Piața Mare cu centrul Istoric sau Muzeul în aer Liber cu superbele mori de vânt, ori multitudinea de evenimente culturale ce au făcut ca orașul să devină un adevărat magnet pentru turiști în ultimii ani.
Sibiul are și părțile sale mai puțin văzute și mai puțin dezvăluite de mass media locală. Ora de Sibiu s-a ”înhămat” la o campanie ce ne-a sensibilizat pe toți după ce inițiatorii acesteia, preotul de la biserica Sf. Nicolae din cartierul Turnișor, stilistul Paul Paralescu și colegii săi de la saolnul MOD Hairdressers și tânărul Mihai Teușan de la Service Albatros din Cristian, ne-au invitat să mergem să vedem cum se poate aduce un ”gram” de fericire în sufletele a peste 50 de copii care trăiesc în condiții greu de descris în cuvinte, la câteva minute de mers cu mașina de centrul Sibiului.campanie copii turnisor craciun (16)Într-un loc parcă uitat de lume, fără curent electric, fără apă și canalizare și la capătul unui drum de pământ plin de gropi, locuiesc peste 15 familii de sibieni. Casele, dacă le putem spune așa, sunt făcute majoritatea din bucăți de carton acoperite cu prelate și chiar și iarbă uscată. Câteva sunt încoroptite din cărămidă, dar să nu vă gândiți că arată mai bine decât celelalte.campanie copii turnisor craciun (63)Ei bine în aceste cocioabe aproximativ 50 de copii trăiesc alături de părinții lor, îmbrăcați modest și nu de puține ori la limita existenței.
Cazul lor a fost prezentat de Ora de Sibiu și a senibilizat mulți sibieni, dar și oameni din alte orașe și țări, la Sibiu ajungând pachete cu haine și jucării din Cluj, București și chiar și din Germania.

Zâmbete sincere, mulțumiri și bucurie pentru cei mici
Duminică la ora prânzului pachetele frumos pregătite pentru fiecare familie și copil, au ajuns în sânul comunității acestora.
După o slujbă scurtă ținută de preotul de la Biserica Sf. Nicolae și după ce în prealabil a fost amenajat și un brad de Crăciun, s-au împărțit pachetele și alimentele strânse pentru cele 15 familii și copiii acestora.

Cei mai fericiți au fost de departe cei mici. Unii dintre ei au rămas aproape încremeniți de uimire la în momentul în care au văzut probabil pentru prima dată un brad de Crăciun. Mulți au dorit să îl atingă și să se convingă de faptul că acesta chiar există cu adevărat și la ei acasă.

Momentul în care coletele cu dulciuri și jucării au ajuns în mâinile micuților au fost cele care au înseninat cu adevărat chipurile acestora. Unii le-au strâns în brațe de fericire, alții au țopăit de bucurie, iar cei mai  mulți au zâmbit de parcă nu le-ar fi venit să creadă că sunt ale lor și că în iarna aceasta, Moș Crăciun s-a gândit și la ei și le-a adus cadouri.

VEZI ȘI: SIBIENI CU INIMĂ MARE: Au adus BUCURIE copiilor care nu credeau că Moș Crăciun vine și la ei (IMAGINI EMOȚIONANTE)

Mulțumiri și Alinei Munteanu, care alături de câțiva prieteni a împărțit și ea daruri cu bucurie, în urmă cu două săptămâni, sensibilizată fiind și ea de soarta oropsită a acestor copii.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu