sute de kilograme de artificii și petarde confiscate de polițiștii sibieni în zona pieței cibin
Foto Arhivă

petardePolițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au făcut un control inopinant într-o locație în care aveau informații că se comercializează articole pirotehnice. S-a descoperit că respectiva unitate nu avea autorizație de depozitare pentru spațiul respectiv, așa că toată marfa, repectiv 425 de kilograme, a fost confiscată.

La data de 18 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, în baza datelor și informațiilor deținute, au depistat într-un spațiu situat în municipiul Sibiu, în imediata apropiere a pieței în care sunt comercializați brazi, 6.760 de articole pirotehnice (425 kg).
Din cercetări a reieșit că articolele pirotehnice aparțineau unei societăți comerciale din municipiul Sibiu, care însă nu era autorizată să depoziteze articole pirotehnice în spațiul respectiv. Societatea comercială este autorizată de I.T.M. și I.P.J. Sibiu pentru deținerea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice categoria I, însă în alt punct de lucru și nu în spațiul în care aceste articole au fost depistate.
Totodată, o parte din articolele pirotehnice (baterii de artificii, artificii și artificii de brad etc.) fac parte din categoria 2, pentru care societatea respectivă nu deținea autorizație.
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, prevăzută de Legea nr. 126 din 2005 privind regimul materiilor explozive.
Activitățile s-au desfășurat în baza planului de acțiune “Sărbători de iarnă în Siguranță!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă și continuă pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Ultima oră

Comentariul meu