video - csu a fost sâmbătă seară ca ”în totdeauna peste u”. sibiul, de vis ca în vremurile bune!

calotaCSU Sibiu a făcut un cadou superb fanilor săi chiar înainte de sărbători. Sibienii au învins rivala U Cluj, după un meci în care totul s-a decis pe final. Studenții sibieni s-au impus cu 66-65 (10-22, 23-10, 16-18, 17-15), iar la final toată sala a cântat cu patimă refrenul ”În totdeauna peste ”U”!.

Tot Sibiul s-a pregătit cu mic cu mare pentru meciul de sâmbătă seară. Fiecare fan și-a luat pe el un tricou sau o bluză galbenă, iar cine nu a avut și-a pus fularul galben albastru sau încălțări în culorile echipei favorite.
Sala s-a umplut din nou ca în vremurile bune, cu minute bune înainte să înceapă meciul, iar galeria și-a pregătit și ea arsenalul și vocile pentru ca atmosfera să fie una ca pentru un ”derby de Ardeal”. Mai rămânea ca pe parchet cei 10 jucători de la CSU și ”U” să ofere un spectacol baschetbalistic pe măsură, iar învingători să iasă jucătorii lui Dan Fleșeriu. Și până la urmă așa a fost, iar cine nu a ajuns la sală are motive din plin să regrete că nu a făcut acest lucru.hardySfertul 1, de coșmar, iar al II-lea de vis
Primul sfert a fost unul care a semănat izbitor de tare cu o parte din meciul pierdut acasă cu Oradea. Clujenii i-au luat tare pe sibieni și până să se trezească din pumni, elevii lui Fleșeriu erau deja conduși la vreo 12 puncte pe tabelă. Astfel după 10 minute oaspeții conduceau pe tabelă cu 10-22, dar până l-a final avea să se dovedească faptul că totul a fost un simplu foc de paie.
Fleșeriu a rămas calm și le-a trasat jucătorilor săi sarcini precise. Calotă și-a asumat rolul de căpitan și totodată de jucător cheie, iar Hardy a renunțat să mai fie egoist și a mai și pasat atunci când nu a croșetat superb printre adversari, arătând încă odată că este și el un jucător vital la CSU. Sibiul a egalat la 26-26 în minutul 16 și tot atunci a trecut în avantaj. Până la pauza mare s-a păstrat avantajul, așa că la vestiare Sibiul a intrat cu un punct avans în fața clujenilor, punct care avea să se dovedească extrem de important în economia jocului.

Ultima parte, de infarct. De la agonie la extaz în câteva secunde!
Ultimele 20 de minute au fost de un dramatism mai rar întâlnit, dar și pline de multe ratări de ambele părți. A fost nevoie ca Hardy să zboare pur și simplu într-un slam-dunk extraordinar pentru ca toată lumea să se trezească și să realizeze că CSU poate să învingă o echipă a Clujului în care numai un singur jucător câștigă câți toți titularii Sibiului la un loc.
Adamovic a fost jucătorul clujean care ne-a făcut zile fripte, conducătorul de joc al oaspeților părând de neoprit și aducându-ne aminte de un alt jucător al lui ”U” care s-a retras: de Silvășan!fani csu
S-a mers cap la cap până în ultimele secunde. Sibiul a trecut în avantaj 66-65 când mai erau 4,1 secunde, iar oaspeții au cerut time out. Adamovic a aruncat dar nu a înscris așa cum Silvășan o făcea în urmă cu două sezoane, iar CSU a obținut cea de a noua victorie în campionat și totodată a spart gheața în acest sezon în fața echipelor cu pretenții.
Sala a ”explodat” de bucurie, iar celebrul refren ”în totdeauna peste U”, a sunat parcă mai frumos ca niciodată din vocile celor aproximativ 1.800 e suporteri prezenți în tribună. Cel mai  frumos moment al serii a fost cel cu Calotă în mijlocul galeriei. El afost inima echipei pe parchet, iar fanii au l-au răsplătit cu aplauze la unison.

YouTube video

CSU:
Hardy 21, Gilbert 3, Calotă 16, Lalovic 5, Mijajlovic 10, Paul 2, Harrison 9.

U:
Dykes 8, Adamovic 23, Kalnichenko 3, Jorovic 10, Pasalic 2, Baciu 8, Torok 4, Hargrove 7.

Urmăriți mai jos declarațiile celor doi antrenori la finele partidei.

Declarații Dan Fleșeriu – CSU Sibiu

YouTube video

Declarații Marcel Țenter – U Cluj

YouTube video

Foto: csusibiu.ro

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. “In totdeauna” sau “intotdeauna” ?
    Vai de noi cu asemenea persoane care ar trebui sa fie ” cu coronita” la limba romana.
    ÎNTOTDEAÚNA adv. 1. În tot timpul, mereu, oricând. 2. De fiecare dată, în orice ocazie;