performanță incredibilă – românia e în semifinale la campionatul mondial!

romaniaNaționala de handbal feminin a României a reușit o performanță incredibilă la Campionatul Mondial din Danemarca. România s-a calificat în semifinale după ce a învins dramatic echipa gazdă, cu 31-30 după prelungiri.

Echipa naţională de handbal feminin a României s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins, miercuri, la Herning, cu scorul de 31-30 după prelungiri, reprezentativa ţării gazdă, şi va întâlni selecţionata Norvegiei în penultimul act al competiţiei.
După prima repriză, naționala României a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri, scor 13-10. Partea a doua a început mai bine pentru daneze, însă jucătoarele noastre n-au reușit să ducă meciul decît în prelungiri unde s-au impus dramatic în ultima secundă prin golul Adei Nechita.
România va evolua în semifinale, vineri, de la ora 21:45, împotriva Norvegiei, care a trecut în sferturile de finală de Muntenegru, scor 26-25. Naționala noastră s-a mai întîlnit cu Norvegia în faza grupelor, unde nordicele s-au impus cu 26-22.
Tot miercuri, în celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele: Olanda – Franţa 28-25 (15-12), Polonia – Rusia 21-20 (11-9) şi Norvegia – Muntenegru 26-25 (13-11).
Semifinalele se vor disputa vineri, atunci când sunt programate şi primele meciuri pentru locurile 5-8, iar finalele pentru medalii, precum şi meciurile pentru locurile 5-6 şi 7-8, duminică.
Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate în perioada 18-20 martie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.
La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială – argint – datând din 2005.
Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial. La ediţia din 2013, titlul mondial a fost cucerit de Brazilia.

Sursa info si foto: gsp.ro, mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu