super veste - wonderland își caută noua imagine la sibiu!

alice-foto-dan-susaTeatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 18 decembrie și sâmbătă, 19 decembrie, de la orele 18:00, spectacolul „Alice” în regia lui Eugen Jebeleanu.

În povestea rescrisă de Yann Verburgh, Alice este imaginea Wonderland („cea mai firmă dintre toate firmele”) şi reprezintă idealul de frumuseţe feminină pentru tinerele adolescente. Nadia, o fetiţă din Sibiu, devine încet – incet și fără voia sa Alice într-o aventură fascinantă alături de Iepurele Alb, Pisica de Chester, Regina de Cupă, Omida, Tweedledee şi Tweedledum, Pălărierul şi Iepurele de Martie. Textul spectacolului de la Sibiu este o creație originală comisionată dramaturgului Yann Verburgh și are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”. Proiectul marchează 150 de ani de la prima publicare a romanului în 1865 și face o cronică fascinantă a adolescentului din ziua de azi.
„Alice” este un spectacol deopotrivă pentru copii şi părinţi căci, într-un limbaj contemporan şi cu o vizualitate modernă, ce pune întrebări despre relaţia dintre ei, despre faptul că tiparele pe care lumea le impune nu sunt întotdeauna corecte şi că propria lor personalitate şi propriile lor dorinţe sunt cele care contează cu adevărat, dincolo de aparențe. Ritmat și haios, spectacolul de la Sibiu este unul dătător de energie și conturează un loc al visării și al descoperirii.

WONDERLAND îşi aniversează cei 150 de ani Şi-şi caută noua imagine! Ai capul pe umeri? Ai pic de geniu în tine? Dacă e aşa Hai la CHESTER STUDIO. Câştigătorul e-n tine!”

„Am imaginat un teatru pentru publicul tânăr care să nu păcălească, să nu ascundă, un teatru pentru publicul tânăr care să înalţe, să chestioneze lumea în care trăiesc tinerii de azi. În opera lui Lewis Carol, această Alice se regăseşte într-o zona a contestării unei anumite ordini stabilite a lumii reale, acolo unde imaginea tronează şi fuga după glorie ia locul fericirii.”, a declarat Yann Verburgh, autorul textului.
Spectacolul are o durată de 1h10min și este recomandat celor cu vârsta peste 9 ani.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Anton Balint, Barbara Crișan, Charlie Fălămaș, Cristina Drăghici, Iustinian Turcu, Mihaela Grigoraș și Paul Bondane. Scenografia spectacolului poartă semnătura Velicăi Panduru, iar coloana sonoră a fost creată de Alex Halka, cu proiecții video concepute de Coralie de Gonzaga şi Silviu Naicu.
Intrarea la oricare dintre reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, duminica între orele 10:00 – 14:00 sau online prin teatrulgong.ro și eventim.ro sau în rețeaua Orange și Librăria Humanitas din Sibiu. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online sau în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Ultima oră

Comentariul meu