Piesa „Prințul Fericit” se pune în scenă la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu

PrintulFericit_0001„Asociația Spitalului de Psihiatrie dr.Gh.Preda Sibiu”, împreună cu asociația parteneră de proiecte dedicate copiilor, ”S’ArtR vient de l’âmme”, au pregătit o reprezentație teatrală pentru micuții pacienți care sunt spitalizați în această perioadă.

În dimineața zilei de 15 decembrie 2015 ora 9, Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”  Sibiu – Centrul de Sănătate Mintală  va găzdui un spectacol într-o formă inedită, cu păpuși, umbre, dar mai ales cu suflet. Sunt așteptați cu drag copii, dar și părinți însoțitori, medici și asistente.
“Asociaţia  S’artR vient de l’âme” are ca scop formarea legăturilor între artiştii care promovează şi cercetează metodele de vindecare prin artă, în special prin muzică, dans şi teatru, militând pentru propagarea metodelor holistice de redobândire a stării de bine.
Intenția regizorala al lui Vadas László a fost o joacă, un spectacol în timpul căruia copiii să râdă, iar adulții să plângă. Spectacolul semnat  Kolozsvári Bábjátszótér este susținut de Demeter Ferenc.
Povestea Prințului Fericit este una dintre cele mai frumoase povești ale literaturii universale. Puține sunt creațiile în care se transmite cu o puritate atât de frumoasă, dureroasă, copilărească, esența iubirii necondiționate, a bunului originar. Oscar Wilde, pe lângă faptul ca scria „copilărește”, oferă adultului bucuria de a redescoperi în sinea lui copilul care a fost și de a vedea din nou cu ochii copilăriei.
Pentru realizarea spectacolului echipa Asociației spitalului a colectat fonduri cu ajutorul personalului Spitalului, au fost vândute calendare și prăjituri de casă la bazarul organizat de secțiile pediatrice.
Managerul spitalului, Denisa Nicoara, a delcarat  “Este o bucurie pentru noi să le oferim micuților pacienți pariciparea la spectacolul pus în scena de Demeter Ferenc și “Asociaţia  S’artR vient de l’âme” în apropierea sărbătorilor de iarnă. Dorința noastră este de a întrerupe monotonia unui episod de spitalizare cu această piesa de teatru pentru a contribui la redarea stării de bine.”

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Va rog sa parcurgeti acest mesaj postat de un sibian pe un site pentru gay: „tip matur din Sibiu,vreau un baiat(15-20 ani)-la mine acasa se poate seara in jur de ora 9-sa fie curat,slabut-sug … fain si daca e ok o iau si in … (sint f.strimt) mes.scris 0756924064”

  2. Dupa ce maltarati pacienti le dati teatru .La totii medici va doresc sa murii in accidente de masini !