video fodor reactivează proiectele „aqua park” şi „centrul de conferinţe”. care sunt noutăţile

primarul astrid fodor

De câţiva ani se discută despre construirea unui centru de conferinţe pe locul fostei Cazarme 90 şi al unui Aqua Parc în Pădurea Dumbrava. Ideile au fost reluate de primarul interimar Astrid Fodor, care caută soluţii pentru finanţarea celor două construcţii.

„Nu pot vorbi despre o estimare a costurilor, însă sunt mari. Amble sunt nişte obiective de invetiţii foarte costisitoare”, a declarat primarul interimar al Sibiului.
Se lucrează însă la planurile urbanistice zonale, pas premergător accesării unor fonduri europene care să finanţeze o parte din investiţii.
„Deocamdată se finalizează planurile urbanistice zonale, şi noi dorim ca pentru o parte din lucrări, unde se poate, să accesăm fonduri europene. Din acest motiv trebuie să vedem când apar ghidurile, cât putem accesa, pentru că pentru niciun proiect nu putem accesa fonduri pentru întregul proiect, doar o parte se va putea deconta din fonduri europene” , declară Astrid Fodor.
Centrul de Conferinţe urmeză a fi construit la Cazarma 90, dar cel mai ambiţios proiect este cel al Aqua Parc din Pădurea Dumbrava. Acesta propune construirea unui amplu complex de agrement si cazare tursitica, care sa contina urmatoarele zone si dotari:
– Strand Municipal- cu diverse bazine in aer liber: bazine neinotatori cu tobogane si jocuri apa, bazin copii cu loc de joaca, bazine relaxare si hidomasaj, bazine inot si sarituri de dimensiuni olimpice
– Baza Sportiva- cu terenuri de sport in aer liber, teren de minigolf, piste de skateboard, pereti de alpinism si un bazin olimpic acoperit, atat pentru perioada verii cat si pentru iarna.
– Centru Balnear si Cazare- hotel cu restaurant, centru balnear si spa cu bazine de hidromasaj, saune si dotari pentru masaj si relaxare, cu functionare pe tot parcursul anului
– Camping- cazare turistica in rulote si casute de camping
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=NrFJUKX7Ok0″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/NrFJUKX7Ok0/maxresdefault.jpg” caption=”Fodor despre Aqua Parck-ul din Sibiu”]

Ultima oră

Comentariul meu