dsc07341

Pe strada Saşilor din Avrig a început montarea aparatelor de iluminat cu LED-uri echipate cu telegestiune. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Modernizare a iluminatului public stradal pe strada Saşilor, Avrig”- prin înlocuirea corpurilor de iluminat vechi, cu aparate de iluminat cu LED-uri echipate cu telegestiune. Primul efect scontat de acest proiect este reducerea imediata a cheltuilelilor cu iluminatul, cu 50-70%, economie, care se va regăsi lunar în factură, reducându-se astfel presiunea asupra bugetului local. Proiectul se încadrează în obiectivele Master Planului Energetic, în Strategia de Dezvoltare a Oraşului Avrig precum şi în obiectivele Planului de Acţiuni pentru Energie Durabilă, documente asumate şi aprobate de Consiliul Local Avrig.
Ca primă etapă a proiectului de “Modernizare a iluminatului public stradal prin înlocuirea corpurilor de iluminat vechi, cu aparate de ilumiat cu LED-uri echipate cu telegestiune pe întreg teritoriul administrativ al Orasului Avrig”, pe strada Saşilor urmează a fi instalate un număr total de 17 aparate de iluminat cu LED-uri (13 aparate pe tronsonul principal, cu o putere de 80 W şi 4 pe tronsoanele secundare cu o putere de 110 W). Această etapă demonstrativă este premergătoare implementării acestui proiect la nivelul întregului teritoriu administrativ a oraşului Avrig.
Proiectul se încadrează nu doar în politica naţională, europeană şi internaţională de dezvoltare a surselor de energie regenerabilă, dar este de maxim interes şi pentru oraşul Avrig care a demarat deja un program inovativ în domeniul surselor de energie regenerabilă intitulat „Energie Locală”. “Energie Loala” este un program pilot la nivel naţional, care se axează pe măsuri de eficientizare energetică, producerea de energie din surse regenerabile, transportul şi distribuţia energiei produse din surse regenerabile şi reducerea gazelor de seră şi a emisiei de dioxid de carbon. Avrig işi doreşte să devină unul din centrele de referinţă de valorificare a resurselor de energie regenerabilă până în 2020.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Felicitari primarului din Avrig! Sper sincer ca intr-o perioada cat mai scurta sa beneficieze toti sibienii de beneficiile tehnologiei LED. Si spun asta nu doar pentru ca am o oarecare tangenta cu domeniul, ci si pentru ca sunt de parere ca la nivel de judet, sau chiar la nivel de tara, trebuie sa investim masiv in infrastructura. 🙂