Locații noi pentru spectacolul „Țesătorul de vise- Poveste de Crăciun” de la Sibiu

SONY DSCTeatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu va susține în luna decembrie trei reprezentații ale spectacolului „Țesătorul de vise- Poveste de Crăciun”- un spectacol magic, ce va aduce pe scenă spiritul Sărbătorilor de iarnă!

Ca urmare a controalelor efectuate de ISU Sibiu, la sala CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte s-a restricționat activitatea, permițându-se doar activități didactice. Din această cauză, spectacolul  “Țesătorul de vise- Poveste de Crăciun” se va juca în două spații de joc diferite, astfel:
– sâmbătă, 12 decembrie, ora 20:00, la Cercul Militar Sibiu;
– vineri, 18 decembrie şi sâmbătă, 19 decembrie, ora 20:00, la Biblioteca Astra, corpul A, etaj II, în Sala Festivă.
Reprezentaţia de joi, 17 decembrie, a fost anulata, nefiind disonibil un spaţiu de joc adecvat. Cei care și-au achizitionat deja bilete pentru această reprezentație își pot recupera banii de la Agentia Teatrală de pe bd. Nicolae Bălcescu, nr. 17 sau pot veni la oricare dintre celelalte reprezentații programate. Persoanele care au achiziționat bilete online, vor fi contactate de echipa Eventim.RO pentru returnarea banilor.

Locații noi pentru spectacolul „Țesătorul de vise- Poveste de Crăciun” de la Sibiu

Tradiția merge mai departe
“Țesătorul de vise- Poveste de Crăciun” este regizat de Florin Coşuleţ, actor cunoscut şi iubit de publicul sibian, iar în acest an va face parte și din distribuție, alături de Alexandra Şerban, Cristina Blaga, Paul Bondane și Iustinian Turcu. Corul va fi format din studenţii anilor I, II şi III licență şi anii I şi II masterat ai Departamentului de Arta Teatrală din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, specializarea Actorie.
Dorinţa ancestrală de a colinda este un sentiment ce nu ţine de tradiţia unei comunităţi anume, ci este un imbold ce vine din filonul fiinţei umane, împreună cu năzuinţa de a nu fi singur în această perioadă. Într-o astfel de seară, destinele unor tineri se intersectează într-o gară, loc cu precădere destinat întâlnirilor, intersecţiilor, bifurcaţiilor. Şi unul şi altul au câte o viaţă în urmă, plină de întâlniri, de bucurii, de decepţii, de zâmbete şi lacrimi în aparenţă identice pentru toţi, dar în realitate diferite pentru fiecare şi diferite de fiecare dată. Cadrul spaţial şi temporal, foarte rigide la prima vedere, lasă loc unuia mistic, în care îngerii se transformă în oameni, iar existenţa reală se contopeşte cu reveria şi cu amintirile copilăriei. Tabloul de sărbătoare se conturează din culorile fiecărui ins în parte, din memoria şi nuanţele fiecărei poveşti, încadrând imagini şi tuşe diverse ce converg spre un singur ţel, acela de a colinda şi de a împărţăşi cu ceilalţi propria poveste.
Iarna cu farmecul ei, cu albul ei, cu aerul ei tare și purificator, impune o anumită pregătire, o punere în condiție. Țesătorul de vise anticipează, pregătește, gătește, indiferent de unghiul din care privești, acea Zi. Țesătorul de vise duce mai departe o tradiție și totodată dă întâlnire celor ce vor să se întâlnească; făuritorilor și țesătorilor de vise, a declarat Florin Coșuleț.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică