învață cum să îți pregătești casa pentru sezonul rece

calduraIarna este unul dintre cele mai indragite anotimpuri insa el aduce, odata cu stratul generos de omat, si temperaturi dintre cele mai scazute. Putem spune ca nicio regiune a tarii nu este ferita de frig si riscul ridicat de inghet, fiecare dintre noi avand o sarcina cat se poate de simpla dar importanta: protejarea noastra, a membrilor familiei cat si a alimentelor de problemele termice pe care le cauzeaza acest anotimp.

Locuintele sunt mai mult decat un loc in care ne petrecem o buna parte a timpului liber, ele ajung sa devina un adevarat refugiu in momentele in care temperatura din termometre coboara vertiginos sub pragul inghetului. Ca principala solutie impotriva temperaturilor scazute din perioada sezonului rece, o locuinta trebuie sa fie izolata corespunzator si incalzita la temperatura optima in orice moment al zilei.

Fie ca locuiti intr-un bloc de apartamente, fie ca sunteti privilegiati si dispuneti de propria voastra locuinta, luati in calcul o izolare termica a imobilului. Una dintre metodele cele mai accesibile dar in acelasi timp cu performante excelente impotriva frigului este izolatia pe baza de polistiren expandat ignifugat. Producatori precum Arco, Isopor sau Equator au fost intotdeauna in slujba constructorilor si au reusit sa furnizeze solutii dintre cele mai potrivite pentru clima de pe teritoriul Romaniei.

Pentru ca imobilul sa capete un grad protector cat mai bun, se recomanda sa analizati foarte bine zonele de interferenta dintre interior si exterior. Ferestrele si usile sunt actionate destul de frecvent indiferent de sezon iar inchiderea lor poate garanta pastrarea agentului termic la interior. Solutii ideale pentru un imobil sunt reprezentate de ferestrele de tip termopan, statisticile indicand o protejare mult mai buna a mediului ambient si o pastrare a caldurii cu pana la 300% mai buna decat in cazul unor ferestre obisnuite.

Cel putin la fel de important este ca locuinta voastra sa dispuna si de o sursa de incalzire performanta, capabila sa genereze caldura pe care v-o doriti si in acelasi timp sa faca front comun cu bugetul vostru. Dintre sursele de incalzire pe care le putem regasi in magazinele de specialitate, enumeram variantele pe gaz, pe lemn dar si cele electrice, probabil cele mai performante si mai usor de utilizat in clipa de fata.

Daca v-ati orientat catre o sursa de incalzire de natura electrica, puteti opta fie pentru incalzirea in pardoseala, fie pentru calorifere actionate in baza unei centrale termice. A doua solutie este mai accesibila si cu un grad de confort superior, singura conditie fiind ca achizitia componentelor sa se faca intr-un mod corect. Daca un calorifer este un ansamblu minimalist si relativ usor de ales, asigurati-va ca reusiti sa achizitionati cea mai buna centrala termica pentru necesitatile voastre, aceasta componenta fiind baza unei structuri de incalzire performante.

Ca o recapitulare la ceea ce am discutat pana in acest moment al articolului, fiecare locatar al acestei tari ar trebui sa aiba in vedere cateva aspecte importante daca isi doreste ca iarna sa nu ii creeze un disconfort termic si sa poata face economii serioase la buget. Aveti nevoie in primul si in primul rand de o izolatie foarte buna a locuintei voastre, fie ca veti miza pe o solutie pe baza de polistiren expandat sau pe alt material similar, dar si de geamuri si ferestre cat mai solide, cu sistem de inchidere care garanteaza retinerea caldurii la interior.

Iar ca ansamblul vostru sa fie unul perfect, luati in calcul achizitionarea unui sistem de incalzire cat mai performant, propunerea noastra limitandu-se la o centrala termica electrica alaturi de un grup de calorifere din aluminiu montat in incaperile pe care doriti sa le incalziti la temperatura optima.

Ultima oră

Comentariul meu