cum putem inlocui viciile cu obiceiuri mult mai sanatoase pentru organismul nostru?

ceaiDeseori ne gandim la alternative pentru un stil de viata mai sanatos, mai ales in momentele in care organismul nu inceteaza sa ne transmita semnale de alarma, fie prin manifestarea diverselor afectiuni, fie printr-o sensibilitate sporita. Asadar, incepem sa ne gandim la un substituent placut pentru cafeaua de dimineata sau la un accesoriu care ne-ar putea scapa de viciul fumatului, astfel incat sa oferim momente de ragaz organismului nostru obosit sa fie alimentat cu substante nocive. Astazi vom vorbi despre doua alternative tot mai des fructificate de publicul cosmopolit ce se regaseste in cautarea unui stil de viata mult mai sanatos si reconfortant.

O narghilea tuceasca te imbie cu irezistibilele sale arome orientale

Foarte putine persoane sunt acelea care nu au incercat niciodata sentimentul pe care il ofera o narghilea de calitate, mai ales daca ilustreaza si una dintre esentele lor preferate. Ei bine, o vizita spontana pe plaiurile turcesti poate fi celebrata prin achizitionarea unui astfel de accesoriu, acesta dovedindu-se deosebit de util pentru eliminarea treptata a fumatului.
Mai mult decat atat, investitia intr-o narghilea o sa va deschida orizonturile aromatice, permitandu-va sa incercati pe indelete arome fructate, orientale, revigorante sau alcoolice. In functie de preferinte puteti migra dinspre varianta esentelor cu tutun spre alternativele mai benefice pentru organism ce nu detin in compozitia lor niciun ingredient inrudit cu tutunul nociv.

O cana de ceai verde intruchipeaza cel mai bun energizant

Majoritatea persoanelor adora mirosul inconfundabil al cafelei arabice, insa nu ar spune niciodata „nu” soiurilor italienesti care impresioneaza prin aromele rafinate si luxuriante. Si totusi, cati dintre dumneavoastra sunt gata sa lase deoparte mireasma ametitoare a cafelei intense pentru o cana satioasa plina de ceai verde? Inainte de a miza pe un raspuns negativ ar trebui sa va familiarizati cu beneficiile pe care le ofera acest deliciu si, cu siguranta, va veti gandi de doua ori inainte de a va prepara energizantul zilnic care va monteaza pentru mediul profesional.

Ceaiul verde nu reprezinta doar un stimul ce ascute mintea consumatorilor, ci si un implus pentru intarirea sistemului imunitar. Chiar daca efectul resimtit pe moment poate fi considerat unul mai slab in intensitate comparativ cu cel oferit de cana obisnuita de cafea, el este mult mai longeviv. Interesant este faptul ca acest ingredient se dovedeste unul benefic atat in tratarea oboselii cronice si a afectiunilor raportate la sistemul excretor. Deblocand cu succes rinichii, ceaiul verde este si o bariera protectoare impotriva retentiilor masive de apa.
Nici sistemul digestiv nu este ferit de efectele sale pozitive, „tratamentul” zilnic cu o cana ampla de ceai verde ilustrand cel mai bun detoxofiant natural pe care il puteti include in dieta personala. Desi popularitatea sa dateaza inca de pe vremea Antichitatii, ceaiul verde a devenit mult mai iubit de reprezentantele publicului feminin o data cu atestarea beneficiilor sale cosmetice de catre specialistii in frumusete. Acesta incetineste drastic procesul imbatranirii, oferind tenului un aspect matasos, catifelat si luminos.
Carui fapt se datoreaza acest lucru? Ei bine, specialistii au dovedit de-a lungul timpului faptul ca frunzulitele de ceai verde sunt eficiente impotriva radicalilor liberi pe care ii regasim omogen in mediul inconjurator, fiind eliberati de fumul de tigara, de gazele de esapament sau de radiatiile solare periculoase.

Ultima oră

Comentariul meu