razii de amploare ale poliției economice în tot județul. mărfuri contrafăcute confiscate în valoare de sute de mii de lei!

jandarmiPoliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu au desfășurat marți mai multe acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comercializării de produse şi mărfuri contrafăcute sau falsificate.

În prezent, activităţile sunt în derulare atât în municipiul Sibiu cât şi alte localităţi din judeţ, fiind vizate zonele de risc pretabile comercializării de astfel de mărfuri.
Din activitate derulată pe parcul acestui an de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu a rezultat faptul că afacerile cu produse contrafăcute/falsificate aduc venituri semnificative pentru traficanţii acestor mărfuri. Până în prezent, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sibiu fost înregistrate 31 de dosare de contrafacere de produse, au fost identificaţi şi s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de  10 persoane suspecte, au fost soluţionate 42 de dosare penale privind infracţiuni de contrafacere, din care pentru cinci s-au emis referate de terminare a urmăririi penale şi ulterior, 3 rechizitorii întocmite de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost indisponibilizate produse şi mărfuri în valoare de peste 250.000 lei, pentru care titularii de drepturi s-au constituit parte civilă în procesul penal, reprezentând produse textile (îmbrăcăminte sau încălţăminte purtând logo-urile unor firme de renume), produse cosmetice (în special, parfumuri), produse electrocasnice şi ţigarete. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu