video foto: s-a deschis noul pod peste cibin. investiție de peste 10,5 milioane lei!
Foto Arhivă

pod cibin inaugurare (32)Municipalitatea sibiană a deschis marți la ora 11.00 cel mai important pod de legătură între Piața Cibin și zona Terezian, Gara Mică și Țiglari. Podul a fost deschis în prezența primarului interimar, Astrid Fodor. Ora de Sibiu a transmis în direct evenimentul.

De marți șoferii pot să circule peste noul pod peste Cibin. Investiția care a costat peste 10,5 milioane lei a fost finalizată cu patru luni mai rapid decât era prevăzut în contract. Nu toate lucrările din zona podului sunt însă finalizate. „Aleile de sub pod nu vor fi probabil gata până la inaugurare, dar cum termenul este până în aprilie anul viitor, am considerat că este bine să îl deschidem pentru circulație și să nu blocăm acest obiectiv până la finalizarea tuturor lucrărilor. Vom continua apoi cu acele lucrări în primăvara anului viitor. Până în aprilie 2016 vor fi gata”, a explicat primarul interimar al Sibiului, la finele lunii trecute.

Informații generale despre contract
În urma procedurii de achiziţie, asocierea SC Prodial SRL – SC Arcada Company SA Galaţi – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucţia SA a fost declarată câştigătoare. Valoarea contractului semnat este de 10.568.919,53 lei (fără TVA).
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=OnJt5AZWh98″ splash=”https://i.ytimg.com/vi/OnJt5AZWh98/maxresdefault.jpg” caption=”S-a deschis traficul pe podul peste Cibin”]
Lucrări prevăzute în contract: demontarea podului vechi, montarea unei pasarele provizorii pentru circulaţia pietonilor, modernizarea reţelelelor de apă şi canalizare, a reţelele de telecomunicaţii, a celor de gaz şi electricitate care traversează Cibinul, amenajarea de alei pietonale sub pod şi construcția noii structuri a podului.

Lucrările la acest obiectiv au început în septembrie 2014.
VEZI MAI JOS ÎNREGISTRAREA VIDEO CU DESCHIDEREA NOULUI POD

Ultima oră

Comentariul meu