duș rece pentru csu. sibiul a pierdut derbiul pentru primul loc!

hardyCSU Sibiu a fost învinsă sâmbătă seară  cu scorul de 68-89 (15 – 27 19 – 24 17 – 17 17 – 21) de către CSM Oradea. Oaspeții au dat lovitura de grație în prima jumătate a meciului, iar Sibiul nu a mai avut puterea să revină în joc, echipa lui Fleșeriu resimțind din plin lipsa căpitanului Octavian Popa Calotă.

Seria excelentă de victorii a Sibiului a fost stopată sâmbătă seară, chiar pe teren propriu. Universitarii au avut poate și ghinionul să prindă Oradea într-o zi de grație, în care oaspeților le-a ieșit aproape totul pe teren, în timp ce Sibiului nu i-a prea ieșit nimic, mai ales în prima jumătate de partidă.
În fața unei săli pline ”studenții” au sperat așa după cum chiar și antrenorul Fleșeriu a anunțat, să învingă una din cele patru echipe favorite la supremație în acest sezon.
Tehnicianul oaspeților, Cristian Achim, și-a studiat bine adversarul și a știut că vine în fieful unei echipe care dacă prinde o zi bună poate să îi dea mari bătăi de cap, așa că și-a motivat jucătorii să fie concentrați în fața lui Hardy&co. Misiunea a devenit subit și mai ușoară odată cu indisponibilitatea căpitanului lui CSU, Calotă privind neputincios de pe margine către parchet, acolo unde era mare nevoie de el.
CSM Oradea a început tare meciul de la Sibiu. Markovic a fost ”profetul” bihorenilor, iar Barnette și Lucic i-au urmat exemplul. Oaspeții au avut 12 puncte avans după primele 10 minute, și l-au mărit la 17 până la pauza mare.
Fleșeriu s-a văzut legat de o mână odată cu lipsa lui ”Kevin” și a mizat pe un joc bun al lui Păun și Cioacătă, dar din păcate cei doi nu au fost în zi de grație.
Nici după pauza mare lucrurile nu au mers mai bine pentru Sibiu, chiar dacă în sfertul trei universitarii au evoluat mai bine. Oradea a ținut adversarul la distanță pe tabelă și diferența de 17 puncte s-a menținut până la intrarea în ultimul sfert.
Cu un handicap de 17 puncte pe tabelă, determinarea Sibiului a dispărut complet. Oradea nu a mai forțat, dar chiar și așa bihorenii au reușit să mai adauge până la final puncte în plus pe tabelă, profitând și de căderea psihică a celor de la CSU. S-a terminat 68-89 și oaspeții au ”furat” pe deplin meritat locul 1 în clasament celor de la Sibiu, după victoria din Sala Transilvania.

Final de tur. Sâmbăta viitoare începe returul!
CSU a pierdut de o manieră categorică o partidă pe care Fleșeriu și elevii săi trebuie să o uite cât mai rapid și să meargă mai departe. Chiar și în ciuda acestei înfrângeri, Sibiul are motive de satisfacție. CSU termină turul de campionat pe o poziție mai mult decât onorantă în clasament și în fața altor echipe care financiar stau mult mai bine.
Rămâne de văzut dacă universitarii vor mai face schimbări în lot în această iarnă în care vor afla și dacă sponsorul principal din ultimii ani, Atlassib, va mai susține sau nu financiar echipa fanion a orașului. Până atunci însă urmează primul meci din retur, sâmbătă 12 decembrie, acasă cu BC Timișoara.

CSU Sibiu:
Hardy 18, Gilbert 17, Paul 3, Tincu 3, Cioacătă 5, Păun 6, Mijajlovic 8, Lalovic 8.

CSM Oradea:
Mandache 6, Barnette 19, Markovic 27, Pop 2, Lucic 12, Barac 9, Țibârnă 2, Nuhanovic 2, Franklin 10.

Credit foto: Cynthia Pinter / csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu