cod galben de ceață. pe valea oltului se circulă bară la bară din cauza vizibilității reduse!

ceataMeteolorogii de la ANM au emis duminică după amiază o atenționate e cod galben de ceață ce este valabilă și pentru județul Sibiu, cu precădere în zona de sud. De altfel la această oră (19:30) pe Valea Oltului se circulă în unele zone și bară la băra, mai ales pe sectorul dintre  Brezoi și Boița.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică după-amiază, noi atenționări nowcasting Cod galben de ceață pentru mai multe județe din centrul și estul țării, valabile până la ora 23,00.
Astfel, local în județele Iași, Vaslui, Galați, Bacău și Vrancea, inclusiv drumurile naționale și europene aferente, se va semnala ceață, care determină scăderea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. De asemenea, izolat se pot produce și fenomene meteorologice asociate, precum chiciura.
În plus, ANM a prelungit avertizarea de ceață pentru județele Sibiu și Mureș.Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore, menționează ANM.
Astfel, ANM avertizează că, local, în județele Sibiu și Mureș, inclusiv pe drumurile naționale și europene, se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.
Același fenomen se va semnala și în județul Cluj, local în zonele joase, inclusiv municipiul Cluj-Napoca și în Dej, dar și în județele Galați, Bacău și Vrancea.
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore, menționează ANM. Sursă info: agerpres.ro foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu