att_1448541104038_14988

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-a întors cu o medalie de aur de la cea de a 51-a ediție a Târgului Internațional al Întreprinderilor Simulate, desfasurat în perioada 17–19 noiembrie, la Karlsruhe (Germania), eveniment organizat sub egida EUROPEN – PEN International, rețeaua internațională a firmelor de exercițiu și întreprinderilor simulate.

În cadrul târgului a fost organizată competiția ”Practice Enterprise Business Challenge”, care a reunit 8 echipe multinaționale formate din peste 70 de studenți și elevi din țările participante la târg. Participanții la competiție au primit drept sarcină de lucru analizarea unei companii reale (Bosch) și apoi prezentarea rezultatelor muncii de echipă în cadrul unei runde eliminatorii și a unei runde finale. Din partea ULBS au participat la competiție studenții Anca Maria LUCA, Cristina PUPEZĂ, Gabriela SĂVOIU.
Echipele clasate pe primele două poziții pe podiumul competiției au avut în componență studenți Simpract, astfel:
Din echipa de pe primul loc a făcut parte studenta Facultății de Inginerie Anca Luca, din partea I.S. Sib Ways (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), iar pe locul al doilea s-a clasat o echipă din care a făcut parte Diana Viziteu, de la I.S. Novatex (Univ. Tehnică „Gh. Asachi” Iași).
În cadrul Târgului internațional de la Karlsruhe și-au prezentat oferta de produse sau servicii 151 de firme de exercițiu și întreprinderi simulate, provenind de la instituții educaționale din Argentina, Belgia, Brazilia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Coreea de Sud, Suedia, Elveția și S.U.A.
Pe parcursul celor trei zile de târg, studenții SIMPRACT au avut ocazia de a-și exersa tehnicile de negociere, vânzare, marketing și comunicare, relaționând cu celelalte firme participante și încheind tranzacții cu acestea. Munca studenților a început însă înainte de participarea efectivă la târg, prin pregătirea materialelor de promovare, a conceptului de stand, a prezentărilor care urmau a fi susținute în perioada târgului, precum și prin contactarea altor firme participante, pentru derularea de negocieri preliminare.
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, partener al proiectului SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate a fost prezent la acest eveniment cu studenți ai facultății de Inginerie din partea IS „Sib Ways” SRL – Anca Maria LUCA, Cristina PUPEZĂ, Gabriela SĂVOIU, Alexandru ȚOȚU și Irina AVRIGEAN.

Ultima oră

Comentariul meu