20151204_112550_resized

Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi a continuat  pentru reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu. Preşedintele Ioan Cindrea a vizitat copiii instituţionalizaţi în Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi Speranţa Sibiu. A stat de vorbă cu copiii, s-a jucat cu ei, iar de la personalul centrului a aflat ce trebuie îmbunătăţit şi de ce mai au nevoie copiii.

„Să-i văd pe aceşti copii cu nevoi speciale mi-a întărit încă o dată convingerea că îmbunătăţirea constantă a centrelor medico-sociale trebuie să rămână o prioritate pentru noi. Aceşti copii au condiţii foarte bune în Centru, dar pentru că nevoile lor sunt mari, atenţia trebuie să rămână îndreptată asupra lor. Unii dintre ei mi-au zâmbit şi aşa am avut convingerea că sunt mulţumiţi. Am găsit un personal implicat, care are mare grijă de copii şi care face tot posibilul să le aline suferinţa”, a spus Ioan Cindrea, Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, după vizita de la Centrul Speranţa.

Centrul Speranţa Sibiu are o capacitate de 45 de locuri pentru copiii aflaţi în plasament, iar în acest moment sunt îngrijiţi 35 de minori. La Centrul de Recuperare vin de două ori pe săptămână 50 de copii.

Ultima oră

Comentariul meu