video foto – sibieni cu inimă mare: au adus bucurie copiilor care nu credeau că moș crăciun vine și la ei (imagini emoționante)

copii ajutoare 4Cazul prezentat de Ora de Sibiu despre aproximativ 40 de copii care trăiesc în familii sărace în niște barăci prăpădite la marginea Sibiului, nu i-a lăsat insesibili pe sibieni. Patru tineri s-au alăturat campaniei ”Dar din dar se face rai” și au mers joi după amiază cu pachete și cadouri ”de la Moșu” pentru cei din Turnișor.

În Sibiu există un loc în care dacă ajungi, ai impresia că te întorci înapoi în timp. La nici 10 minute de mers cu mașina din centru, în cartierul Turnișor, în capăt la strada Zăvoi și imediat după ce treci podul peste Cibin, se află dacă nu știați până acum, câteva baraci și case făcute în cel mai fericit caz din bârne de lemn. Acestea servesc pe post de locuințe unor familii din Sibiu. Vorbim de un număr de aproximativ 15 familii, în sânul cărora trăiesc aproape 40 de copii. Peisajul e greu de descris în cuvinte și tot așa de greu îți vine să crezi că acolo trăiesc oameni sau că acolo zeci de copii se înghesuiesc în camere minuscule și speră la un trai mai bun și chiar la o minune. Dacă îi întrebi pe prichindei ce își doresc de Moș Crăciun, poți să citești cu ușurință în privirile lor că unii nici măcar nu știu ce semnificație au aceste două cuvinte. Alții nici măcar nu îndrăznesc să se gândească la faptul că ar putea să primească și ei ceva daruri în prag de sărbători.copii 2
Dar din dar se face rai
O tânără din Sibiu a fost profund impresionată de peisajul deloc vesel descris în reportajul nostru și a decis să se mobilizeze alături de trei prieteni și să aducă puțină bucurie în suflete acestor copii. Alina Munteanu a mers cu aceștia și a făcut cumpărături pentru familiile și copiii din Turnișor, iar mai apoi a mers acolo ca să împartă BUCURIE!
”Am cumpărat faina, ulei mălai, gris, sucuri, detergent, săpun, fructe, paste, taitei, cartofi, ketchup pateuri, paste tomate , încălțăminte și am mers să le împărțim”, a povestit Alina.ajutoare2Copiii au fost cei mai bucuroși de cadourile primite. Pentru că nimeni nu i-a anunțat de sosirea celor patru tineri mărinimoși, toată lumea a fost suprinsă. Micuților din cele 15 familii nevoiașe, nici nu le-a venit să creadă că au primit cadouri așa de multe.
Alina speră ca gestul ei și al prietenilor să sensibilizeze pe viitor și mai mulți sibieni. ”Azi ajutam 15 familii! Dacă 4 oameni am reușit asta imaginati-va cat putem face dacă suntem 100!”, a scris Alina pe Facebook. copii3”Am văzut în ce condiții mizere locuiesc oamenii de acolo și suntem efectiv șocați. Nu ne vine să credem că exista așa ceva în ziua de azi. Am văzut oameni ce dansau cu plasele în brațe și cu adidașii și copii ce pupau moșii de ciocolată…”, mai povestește Alina.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=LHPYsKhjrig” splash=”https://i.ytimg.com/vi/LHPYsKhjrig/sddefault.jpg” caption=”Ajutoare copii turnisor Sibiu”]
Dăruiește și tu BUCURIE!
Singurul om care le trece pragul probabil mult mai des decât au făcut-o autoritățile locale este un preot din cartierul Turnișor. Acesta s-a gândit că acești copii ar putea să zâmbească și ei măcar de sărbători. Preotul de la Biserica Sfântul Nicolae a demarat alături de câțiva tineri inimoși din Sibiu, o campanie intitulată ”Dar din dar se face Rai!”, prin care speră să sensibilizeze câți mai mulți sibieni să ajute cei 38 de copii, prin donații de alimente, jucării, haine, cărți sau orice altceva cred ei că este necesar. Campaniei s-au alăturat deja cei de la Service Albatros, Stela Prod, MOD Hairdressers by Paul Paralescu. Lista rămâne deschisă, așa că și tu poți să pui umărul la această campanie.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=FFNx5bd8i5A” splash=”https://i.ytimg.com/vi/FFNx5bd8i5A/sddefault.jpg” caption=”ajutoare copii turnisor 2″]
Susține și tu campania!
”Dar din dar se face Rai!”. Așa spune proverbul. Implică-te și tu în campania noastră și hai să împărțim daruri celor ce au nevoie de ele. Dăruiește zâmbete, bucurii și speranță și arată-le că nouă ne pasă! Vino între 23 noiembrie și 18 decembrie și donează alimente jucării, haine, cărți sau orice crezi că este necesar, iar noi ne asigurăm că ajung acolo unde trebuie.aifs

Puncte de colectare:
Biserica Sf. Nicolae – Turnișor. Piața Iancu de Hunedoara, nr. 20. Tel 0756886005. Luni – vineri între orele 11.00 – 19.00.
Service Albatros – Cristian, DN1, km 318 (la intrarea în comună pe partea dreaptă). Tel 0746800208. Luni – vineri între orele 8.00 – 17.00.
Salon MOD Hairdressers by Paul Paralescu – Sibiu, strada Bâlea numărul 2 (acces din strada Izvorului). Tel 0723999554. Luni – vineri între orele 11.00 – 19.00.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. E amuzant cand vezi “oameni buni” pe internet, care isi fac reclama prin fapte bune, dar in viata lor privata, isi bat joc de oameni…. Mai jos e comentariul unuia dintre oamenii de care si-a batut joc.

    Din filmarea aceasta mi-am dat seama că ipocrizia nu are limite la anumite,, persoane “.,, Domnilor ” angajatori ati putea sa începeți prin a plătii angajații,apoi,din banii voștrii sa cumpărați alimente copiilor nevoiași,nu cu banii noștrii,apoi va mai și filmați și va spuneți,, sibieni cu inimă de aur”,oameni de tinichea, sa va fie rușine!!!faceți gesturi de caritate cu banii angajaților apoi vreți sa primiți lauri, îmi vomită ochii la asemenea ipocrizie!!!