cnadnr a anunțat până când rămâne închisă autostrada demolată. veste extrem de proastă!

autostrada inchisa sibiu orastie (9)Cine spera că porțiunea de autostradă demolată între Sibiu și Sebeș, va fi reconstruită până la 1 ianuarie, trebuie să își ia gândul de la acest lucru. CNADNR a anunțat că tronsonul va rămâne închis cel puțin până în luna iunie a anului viitor.

Lotul al treilea al autostrazii Sibiu-Orastie, inchis in septembrie, intre localitatile Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt, va ramane inchis pana in luna iunie a anului viitor, desi termenul initial anuntat de CNADNR pentru remedierea problemelor era decembrie 2015.
Reprezentantii CNADNR au declarat pentru Mediafax ca noul termen a fost stabilit impreuna cu constructorul lotului, fara sa ofere si explicatii cu privire la intarziere.
O portiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orastie, aflata in zona kilometrului 60 si deschisa in noiembrie 2014, a fost demolata si va fi refacuta complet pe cheltuiala antreprenorului, compania italiana Salini Impregilo, din cauza unor probleme la fundatie cauzate de infiltratii.
CNADNR a anuntat initial ca problemele vor fi remediate in luna decembrie.Ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat in urma cu o saptamana ca tronsonul dintre Saliste si Cunta va ramane inchis „atata timp cat o vor cere procedurile de siguranta”.
In luna noiembrie, Ministerul Transporturilor a anuntat ca la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrazii Orastie-Sibiu, unde o portiune de 200 metri trebuie demolata si reconstruita, si a sesizat organele statului, suspectand fapte penale.
Lotul trei al Autostrazii Sibiu-Orastie a fost inaugurat in noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, si de fostul premier Victor Ponta, cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectati de alunecari de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat in mai 2011, avand o valoare de 182,9 milioane de euro.
Loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Sibiu-Orastie au fost deschise traficului in decembrie 2013, lotul 3, de la Saliste la Cunta, ramanand insa in santier din cauza alunecarilor de teren din zona. Loturile 1, 2 si 4 ale acestei autostrazi, cu o lungime totala de 60,5 kilometri, au fost realizate in urma unei investitii totale de 1,46 miliarde delei (326,5 milioane de euro), fara TVA. Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu