O echipă de alpinişt lucrează încă pentru a debloca Valea Oltului. Se încearcă îndepărtarea blocurilor de stâncă de pe partea superioară a versantului, astfel încât să fie înlăturat pericolul unor viitoare alunecări şi să poată fi redată circulaţiei rutiere acest sector de drum naţional.
Pe Valea Oltului, între localităţile Căciulata şi Brezoi au căzut aproximativ 2.200 m3 de piatră şi rocă. CNADNR SA are în administrare partea carosabilă, cât şi o porţiune din vecinătatea drumului care este destinată exclusiv semnalizării rutiere sau altor scopuri legate de întreţinerea şi exploatarea drumului.
Există o zonă de protecţie situată de o parte şi de alta a drumului care rămâne în administrarea persoanelor fizice sau juridice care le au în administrare/proprietate, cu condiţia să nu aducă prejudicii drumului sau derulării în siguranţă a traficului rutier. În situaţia de faţă, zona la care facem referire se află în administrarea RNP -Romsilva, Direcţia Silvică Vâlcea, precum şi Parcul Naţional Cozia.
Pentru creşterea siguranţei rutiere, CNADNR a ancorat plase care să protejeze partea carosabilă de posibilele căderi de pietre, însă, din cauza ploilor însemnate cantitativ din ultimile zile, porţiuni de rocă au fost destabilizate, acestea provocând ebulmentul ce a acoperit carosabilul.
De îndată ce echipa de alpinişti finalizează acţiunea de interventie pe care o desfăşoară, CNADNR, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere vor decide deschiderea traficului rutier pe acest sector de drum.