ultimă oră – primarul șelimbărului rămâne în arest la domiciliu. lupu marius bogdan arestat preventiv!
Dan Maricuța a demisionat în 2015 în urma unui scandal de corupție de la vremea respectivă

maricuta-danCurtea de Apel Alba Iulia a judecat miercuri, 2 decembrie, preț de mai bine de cinci ore contestația depusă de procurorii DNA împotriva deciziei de arest la domiciliu pentru primarului din Șelimbăr, Daniel Maricuța și a secretarei Scumpu Elena. Curtea de apel a decis menținerea deciziei luată de Tribunalul Alba săptămâna trecută în toate spețele, dar a schimbat-o în cazul lui Lupu Marius Bogdan, care va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Alba Iulia, a judecat miercuri într-o ședință ce a durat peste cinci ore toate contestațiile depuse și a deliberat decizia în această seară. S-au respins toate contestațiile formulate, cu o singură excepție. S-a admis cea în cazul lui Lupu Marius Bogdan, care va fi arestat pentru 30 de zile. Inițial Tribunalul Alba decisese că acesta să fie cercetat sub control judiciar. DNA a făcut contestație, iar Curtea de Apel a admis-o miercuri. Și secretara lui Maricuța, Elena Scumpu, va rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia
Astăzi, 02.12.2015, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul primarului din Şelimbăr Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia (împotriva încheierii penale din 26.11.2015, dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului  Alba în dosarul penal nr. 4257/107/2015), numai în ceea ce priveşte inculpatul Lupu Marius Bogdan pentru care dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a acestei măsuri.
Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate celelalte contestaţii formulate în cauză, fiind menţinute măsurile dispuse de Tribunalul Alba cu privire restul inculpaţilor: pentru Maricuţa Ioan Daniel şi Scumpu Elena măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile iar pentru ceilalţi 5 inculpaţi măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Ce s-a întâmplat săptămâna trecută
Reamintim că Tribunalul Alba a decis joia trecuta sa respinga propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 8 persoane acuzate în principal de săvârşirea infracţiunilor – constituire grup infracţional organizat, abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.
Joi, 26.11.2015, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia de arestare preventivă cu privire la inculpaţii Maricuta Daniel, Scumpu Elena, Melciuc Maria, Haiduc Sorin, Candea Lucian Radu, Grecu Marius, Tatu Ioan si Lupu Marius Bogdan.
Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţii Maricuta Daniel şi Scumpu Elena măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 26.11.2015 până la 25.12.2015 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.221 alin.1 şi 2 C.p.p.). Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestării preventive
Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţii Melciuc Maria, Haiduc Sorin, Candea Lucian Radu, Grecu Marius, Tatu Ioan si Lupu Marius Bogdan măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile începând cu data de 26.11.2015 până la 24.01.2016 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.215 alin.1 şi 2 C.p.p.). Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.
Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Ultima oră

Comentariul meu