s1

Aproximativ 2.000 de spectatori și câteva milioane de telespectatori au de Ziua Naţională spectacolul „Noi Suntem Români” organizat la Sala Transilvania de Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Mega-spectacolul de aproape 3 ore a fost transmis în direct de Televiziunea Română și a reunit deopotrivă cântece patriotice și momente speciale muzical-coregrafice, din cele mai reprezentative zone etnofolclorice ale țării. Prezentatoarea spectacolului, Iuliana Tudor, și regizorul artistic Silvia Macrea, au primit fiecare câte un buchet de flori din partea Consiliului Județean Sibiu, în semn de apreciere.
„Tot ce s-a întâmplat aici, pe scenă, a fost superb! Ne-ați făcut să simțim din plin că suntem români și suntem mândri că suntem români. Oriunde am fi, la Sibiu, la Chișinău, la Iași, la Craiova, la Timișoara, la Constanța, la București sau în străinătate, avem motive să fim mândri că suntem români. Se cuvine să mulțumim echipei Televiziunii Române, artiștilor și echipei de la Junii Sibiului condusă de Silvia Macrea care au făcut din nou un spectacol memorabil. La mulți ani români, la mulți ani România”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, pe scena Sălii Transilvania.
Acest tradițional spectacol a fost gândit să pună în valoare identitatea noastră culturală şi spirituală, iar protagoniștii care au urcat pe scenă au fost: Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul- Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”, orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de dirijorul Nicolae Botgros, precum şi soliști de renume ai folclorului românesc: Nicolae Furdui Iancu, Aneta Stan, Floarea Calotă, Nicoleta Voica, Petrică Mâţu Stoian, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Mariana Anghel, Mioara Velicu, Ion Paladi, Nineta Popa, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Sebastian Stan, Daniel Rosalim, Alina Pinca, Alina Bîcă, Olguța Berbec, Mirela Mănescu, Mihaela Grec, Ilie Medrea, Adriana Anghel, Izabela Tomiţa și Adrian Neamțu.

Ultima oră

Comentariul meu