emoții pentru maricuța și șapte din ”colaboratorii” săi. se judecă contestația dna-ului dar și cele depuse de ei!

captura maricuta 2Primarul Șelimbărului, Daniel Maricuța, are din nou emoții. Miercuri, 2 decembrie, se judecă la Curtea de Apel alba Iulia, contestația depusă de DNA împotriva deciziei Tribunalului Alba, care a decis ca edilul să stea în arest la domiciliu. Maricuța a contestat și el decizia magistraților și speră ca până la urmă să fie judecat sub control judiciar.

Secretara lui Maricuța a făcut și ea contestație împotriva deciziei de a sta în arest la domiciliu. De asemenea Grecu Marius și Lupu Marius Bogdan au făcut și ei contestații.
Curtea de Apel Alba Iulia, judecă miercuri într-o ședință ce va începe la ora 12.00 toate contestațiile depuse și va lua o decizie în acest sens.
Reamintim că Tribunalul Alba a decis joia trecuta sa respinga propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 8 persoane acuzate în principal de săvârşirea infracţiunilor – constituire grup infracţional organizat, abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.
Joi, 26.11.2015, Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia de arestare preventivă cu privire la inculpaţii Maricuta Daniel, Scumpu Elena, Melciuc Maria, Haiduc Sorin, Candea Lucian Radu, Grecu Marius, Tatu Ioan si Lupu Marius Bogdan.
Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţii Maricuta Daniel şi Scumpu Elena măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 26.11.2015 până la 25.12.2015 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.221 alin.1 şi 2 C.p.p.). Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestării preventive
Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţii Melciuc Maria, Haiduc Sorin, Candea Lucian Radu, Grecu Marius, Tatu Ioan si Lupu Marius Bogdan măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile începând cu data de 26.11.2015 până la 24.01.2016 şi respectarea obligaţiilor prevăzute de lege (art.215 alin.1 şi 2 C.p.p.). Instanţa atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce le revin, măsura luată se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.
Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă poate fi atacată cu contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Competenţa de soluţionare a contestaţiei revine Curţii de Apel Alba Iulia.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Din lot lipseste Simon Maurer de la Avantgarden! Cum de-a reusit sa scape unul dintre primii nominalizati in ancheta DNA? Se considera ca X6-ele nu a fost o spaga destul de mare? Procurorii sa continue ancheta si sa ii pedepseasca pe toti cei implicati!