DSC_0093

În perioada de aprilie – decembrie 2015, Direcția Județeană de Cultură Sibiu în parteneriat cu Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală va desfăşura o serie de evenimente în şcolile din mediul rural sibian, adresându-ne tinerilor sibieni ce învaţă şi trăiesc în acest mediu.

Scopul este acela de a intra în contact cu aceştia, a le descoperi calităţile cognitive şi de a le împărtăşi din informaţia ce o deţinem şi pe care ei nu au cum prin metode clasice a o afla. Astfel împreună cu Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” vom realiza expoziţii pe teme istorice ce sunt legate de istoria judeţului nostru, iar alături de Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Artă Teatrală vom organiza ateliere de interpretare poetică.
A cincea şi ultima întâlnire a avut loc la şcoala „Gustav Gundisch” din Cisnădie. Aceştia au putut descoperi o mică expoziţie dedicată Primului Război Mondial şi a rolului jucat de oraşul Cisnădie şi judeţul de astăzi Sibiu în această conflagraţie mondială. Expoziţia a fost realizată de către dl. lect. univ. dr. Cosmin T. Roman şi dl. Răzvan C. Pop. De asemenea, împreună cu Departamentul de Artă Teatrală, prin actorii Alexandru Malaicu şi Cendana Trifan, s-a realizat un atelier de poezie în care micii cisnădoreni au învăţat cum să recite o poezie poezii.
„Pe parcursul întregului an, s-au realizat cinci astfel de întâlniri, toate în mediul rual şi urban mic, adesându-ne de fiecare şcolilor gimnaziale. Este esenţial să comunicăm cu generaţiile tinere. Este o nouă linie pe care noi, DJC Sibiu, ne dezvoltăm începând cu anul 2015. Este foarte important ca aceşti mici sibieni să descopere cultura locului din care provin şi să cunoască şi să îşi asume valorile de patrimoniu din satul sau oraşul lor”; a declarat dl. Răzvan C. Pop, director executiv al DJC Sibiu.

Ultima oră