razii și controale itm sibiu în baruri, cluburi de noapte, cafenele și restaurante. sute de amenzi și sancțiuni!

clubbingInspectorii ITM Sibiu au efectuat în ultimele două săptămâni numai puțin de 84 de controale în baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante și pub-uri din Sibiu și restul județului. S-au constatat 325 de abateri , pentru care s-au aplicat 260 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi.

În perioada 09-23.11.2015, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a desfăşurat acţiuni de control la operatori economici din judeţul Sibiu, în cadrul Campaniei naţionale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă în cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate activităţi şi servicii de alimentaţie publică (baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante, etc).
Acţiunile de control s-au desfăşurat atât în timpul zilei cât şi în intervalul orar 22.00 – 06.00, în zilele lucrătoare  precum şi în zilele de repaus săptămânal, în colaborare cu Jandarmeria Sibiu, Poliţia Sibiu, I.S.U. Sibiu şi O.P.C. Sibiu
Au fost controlate 84 de unităţi care desfăşoară activităţile menţionate anterior, unităţi în care îşi desfăşoară activitatea 1.720 de lucrători. S-au constatat 325 de abateri de la prevederile legale în domeniile securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă, pentru care s-au aplicat 260 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi în valoare de 80.000 lei, din care 50.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost depistate 22 de persoane care lucrau fără contract individual de muncă, la un număr de 4 angajatori. Unuia dintre angajatori i-a fost întocmită propune de cercetare penală pentru primirea la muncă a 17 persoane fără contracte individuale de muncă.
Pentru remedierea deficienţelor constatate inspectorii de muncă au dispus termene precise.
Principalele deficienţe identificate în teren sunt:
–    primirea la muncă fără încheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
–    nerespectarea dispoziţiilor legale privind munca suplimentară;
–    neînmânarea unui exemplar al contractului individual de muncă;
–    nerespectarea dispoziţiilor legale privind repausul săptămânal şi munca în zilele considerate sărbători legale;
–    nu s-au realizat semnalizările de securitate şi sănătate în muncă;
–    nu sunt marcate corespunzător căile şi ieşirile de urgenţă, iluminat de siguranţă necorespunzător;
–    nesemnalizarea locurilor în care sunt amplasate dispozitivele de stingere a incendiilor;
–    instructajul periodic în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă este necorespunzător.

Ultima oră

Comentariul meu