Parada militară de 1 decembrie de la Sibiu. Avioane, elicoptere, tancuri și multe alte surprize la defilare! (DETALII COMPLETE)

parada sibiuÎn cadrul paradei militare desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României vor participa structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică din garnizoana Sibiu şi din ţară cu aproximativ 1.100 de militari şi 92 de echipamente şi tehnică militară, 13 câini special dresaţi pentru nevoile structurilor respective şi 6 aeronave. Parada începe la ora 11.00 pe Coposu.

Parada militară va fi condusă de locţiitorul comandantului garnizoanei Sibiu, domnul Col. dr. Robert STĂNCIULESCU.
Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, este continuatoarea tradiţiilor militare a primei şcoli de ofiţeri din România. Cu o vechime de peste 168 de ani, instituţia este evaluată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior cu cel mai înalt calificativ posibil “grad de încredere ridicat” iar în iarna lui 2013 a fost catalogată de către clubul rectorilor din Oxford ca fiind una dintre cele mai bune universități din regiune.
În cadrul paradei academia participă cu:
–  6 detaşamente de defilare formate din studenţi militari;
– 1 detaşament de defilare formatat din cadre militare;
De asemenea câte un detaşament de studenţi militari ai academie vor defila în cadrul paradelor militare din Bucureşti şi Alba-Iulia şi Sălişte.
Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba – Iulia, participă cu un detaşament de defilare format din 50 de elevi militari.parada 1 decembrie sibiu (5)
Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” care anul acesta a aniversat 10 ani de existenţă participă cu  o garda drapelului de luptă, 1 detaşament de cadre militare şi 1 detaşament de cursanţi.
Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal”, singura din Armata României responsabilă de pregătirea specialiştilor de comunicaţii şi informatică participă cu garda drapelului de luptă, 1 detaşament de cadre militare, 1 detaşament de cursanţi şi 1 detaşament de elevi.
Detaşamentul de paradă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu – General de Brigadă „Mihail RASTY” este format din:
– 1 detaşament de subofiţeri jandarmi din structurile de pază şi protecţie instituţională din municipiul Sibiu;
–    1 detaşament de subofiţeri jandarmi din structurile de pază şi protecţie instituţională din municipiul Mediaş şi oraşele Agnita, Avrig şi Sălişte.
–    1 detaşament de subofiţeri de Jandarmerie care alcătuiesc Posturile Montane din staţiunile Păltiniş şi Bâlea specializaţi în salvarea persoanelor şi protejarea mediului înconjurător;
–    1 câine de serviciu din dotarea jandarmeriei alături de dresorul lui  care intervin în misiunile de ordine şi siguranţă publică în scopul descurajării comportamentelor necivilizate şi intervenţia pentru prinderea răufăcătorilor;
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, unitate specializată din structura Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta este organizată pe principii militare, destinată să execute misiuni specifice de prevenire şi stingere a incendiilor, să participe cu forţe şi mijloace la activităţi de salvare şi protejare a persoanelor şi bunurilor periclitate de explozii, accidente, calamităţi naturale şi catastrofe, precum şi la activităţi de urgenţă medicală, descarcerare, de protecţie a mediului şi de protecţie civilă în zona de competenţă.
Formaţiunea de defilare este compusă din garda drapelului şi 3 detaşamente :
–    1 detaşament constituit din ofiţeri din cadrul inspectoratului ;
–    1 detaşament constituit din subofiţeri paramedici SMURD ;
–    1 detaşament constituit din subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Mediaş şi Secţiei de Pompieri Agnita.
parada 1 decembrie sibiu (41)
ECHIPAMENTE ŞI TEHNICĂ MILITARĂ
Defilarea tehnicii din dotarea structurilor Ministerului Apărării Naţionale este deschisă de vehiculul poliţiei militare, Daewoo Cielo.
Vehiculele militare VAMTAC, cu tracţiune 4×4, fabricate de către firma spaniolă UROVESA. Sunt folosite în mod deosebit de către Forţele Armate ale Statelor Unite, dar şi de alte numeroase ţări şi organizaţii, chiar şi în domenii civile.
Transportoare amfibii blindate B 33 Zimbru. Acestea sunt autovehicule de luptă cu un echipaje formate din 11 oameni, cărora le asigură transportul protejat. Caracteristicile tehnico-tactice le recomandă ca o maşini de luptă fiabile, fapt dovedit în teatrele de operaţii unde a fost şi sunt folosite de către batalioanele de infanterie din Forţele Terestre.
Aruncătorul de proiectile reactive, mijlocul artileristic cu o mare putere de foc, capabil  să lovească o gamă largă de obiective îndeosebi de dimensiuni mari. Este destinat pentru îndeplinirea misiunilor de foc în sprijinul general al acţiunilor de luptă şi acţionează de regulă în cadrul bateriei prin trageri din poziţii de tragere acoperite. La nevoie poate executa şi misiuni de foc prin trageri prin ochire directă.parada 1 decembrie sibiu (35)
Obuzierul cal. 152 mm, model 1981 tractat de autocamionul DAC 665 T.Acest obuzier este de provenienţă românească şi este destinat pentru sprijinul prin foc al forţelor terestre, prin executarea focului din poziţie de tragere acoperită şi neacoperită. Poate fi integrat sistemului automatizat de conducere a focului artileriei, întrunind toate cerinţele specifice spaţiului de luptă modern. Este principalul mijloc de lovire al structurilor de artilerie.
Tunul cal. 100 mm, model 1977, tractat de autocamion DAC 665 T. Acest tun este de provenienţă românească şi este destinat pentru sprijinul prin foc al forţelor terestre, prin executarea focului, din poziţie de tragere neacoperită. Acest tun reprezintă principalul mijloc de foc în lupta împotriva blindatelor forţelor inamice.
Tunul antiaerian automat cal. 2×30 mm, model 1981, tractat de autocamion DAC 665 T. Este de provenienţă românească şi asigură sprijin nemijlocit al acţiunilor de luptă al forţelor terestre, prin  executarea focului asupra ţintelor aeriene aflate la înălţime joasă sau medie. Caracteristicile tehnice îi permit executarea tragerii şi asupra ţintelor terestre, fixe sau mobile, uşor blindate.
Autospeciala de intervenţie EOD – MRAP (MINE RESISTANT AMBUSH PROTECTED VEHICLE). Autospeciala de intervenţie EOD este un vehicul blindat, specializat în executarea misiunilor specifice privind detecţia, neutralizarea şi distrugerea muniţiilor convenţionale neexplodate şi a dispozitivelor explozive improvizate.În echipajul autospecialei EOD este inclusă si o echipă canină. Câinele special dresat, pe nume FROLO, este un veteran al teatrului de operaţii Afganistan unde a participat în numeroase misiuni cu grad ridicat de pericol. Câinele este destinat descoperirii materiilor explozive militare şi improvizate ascunse.parada 1 decembrie sibiu (27)
Autospecială pentru decontaminarea tehnicii şi terenului ADTT-4M. Este un produs complex, modern, realizat sub forma unei autospeciale, destinată pentru decontaminarea armamentului, echipamentelor militare şi a terenului;
Autostaţiile radio Panther R2000 H, folosite la asigurarea legăturilor de voce şi date la distanţe mari. Acestea sunt folosite în teatrele de operaţii datorită facilităţilor de secretizare completă a informaţiei transmise şi de evitare a bruiajului.
Staţia Radio-releu destinată realizării legăturilor multicanal prin radio-releu, fibră optică sau cablu care face parte din subsistemul elementelor transportabile ce constituie reţeaua de comunicaţii de sprijin strategică.
În cadrul paradei vor survola cerul 6 aeronave ( 3 elicoptere IAR 330 şi 3 avioane MIG 21 Lancer).

Defilarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu este deschisă de autospecialele Dacia Duster folosite în munca operativă de structurile din sistemul de ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale şi investigare a fraudelor.
Autospecialele VW Polo din cadrul Poliţiei Rutiere, sunt folosite pentru supravegherea şi controlul respectării normelor rutiere.
Autospeciala din dotarea Serviciul Criminalistic flancată de două autospeciale ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Auto-laboratorul criminalistic este destinat cercetării la faţa locului pentru toate genurile de fapte şi evenimente.
Autospecialele Dacia Logan folosite în sistemul de ordine şi siguranţă publică. Patrulele de siguranţă publică, acţionează atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.
Autoturismele Dacia Duster, utilizate în activitatea operativă.

Poliţia de Frontieră Română este prezentă în cadrul paradei cu autospeciala MITSUBISHI L 200 destinată efectuării de misiuni operative în zona de competenţă şi transportului canin.
Autospecialele pentru transport echipe canine Mercedes Sprinter aparţinând Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea ” din Sibiu sunt echipate pentru efectuarea de misiuni cu câini de serviciu. Cele 2 autospeciale au transmisie 4×4 şi asigură confortul necesar transportului în bune condiţii a câinilor poliţişti.
ATV-urile sunt folosite în misiuni specifice care impun deplasarea în teren accidentat pentru căutarea de persoane.
Antemergător pentru tehnica reprezentativă din dotarea Jandarmeriei Sibiene, este o autospecială marca Dacia Logan, destinată misiunilor de patrulare pentru menţinerea ordinii publice în mediul urban şi rural.
Motociclurile de tip ATV sunt în dotarea structurilor de Jandarmerie Montană –Păltiniş şi Bâlea. Acestea sunt destinate intervenţiei şi accesului în teren muntos, împădurit.
Autospecialele de transport şi patrulare în zona de responsabilitate a Jandarmeriei Sibiu sunt utilizate pentru îndeplinirea misiunilor şi exercitarea atribuţiilor specifice.
Autospeciala marca Volkswagen Transporter este utilizată de jandarmii din structurile de acţiuni speciale şi este destinată preponderent în misiunile de protecţie şi de intervenţie antiteroristă la obiectivele din responsabilitatea Jandarmeriei .
Autospeciala de transport şi intervenţie cu capacitate de protecţie mărită este destinată transportului grupelor de jandarmi în misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice când aceasta a fost tulburată.
parada 1 decembrie sibiu (12)
Defilarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă este deschisă de autospeciala de primă intervenţie şi comandă Mitsubishi –  o autospecială complexă de intervenţie, care poate face faţă traficului aglomerat şi care poate transporta personalul de răspundere la locul intervenţiei în timp redus, putând asigura totodată şi intervenţia la stingerea incendiilor, fiind prevăzută cu o motopompă şi un rezervor de 250 litri apă;
Autospeciala AMAROK – Construcţia acesteia permite accesul cu uşurinţă în locuri şi pe terenuri greu accesibile şi poate transporta echipament şi personal pentru o intervenţie minimală oportună în locuri cu acces dificil;
Autospeciala TOUAREG  –este destinată realizării accesului rapid la locul intervenţiei a factorilor de răspundere, a comandantului intervenţiei în vederea gestionării eficiente a acţiunilor cu grad de dificultate sporit;
2 Autospecialale Dacia Duster – sunt destinate realizării accesului rapid la locul intervenţiei a factorilor de răspundere, a comandantului intervenţiei în vederea gestionării eficiente a acţiunilor cu grad de dificultate sporit;
2 Autospecialale Mitsubishi L200 – sunt destinate intervenţiei în zonele greu accesibile. Cu tracţiune 4*4, rezervor cu apa de 250 l, scule de descarcerare uşoară, poate fi utilizată şi la incendiile de mai mică intensitate;
Autospeciala SMURD tip C – este destinată intervenţiilor în situaţiile de urgenţă cu caracter medical, dintre cele mai dificile, fiind dotată cu echipament şi personal medical specializat, cu medic specialist de urgenţă;
Autospeciala SMURD tip B – Este destinată intervenţie în situaţii medicale de urgenţă, pentru reanimare şi descarcerare, fiind concepută pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă în faza prespitalicească;
Ambulanţele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu (2) – sunt autospeciale pentru intervenţie în situaţii medicale de urgenţă pentru reanimare, concepute pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă în faza prespitalicească;
Ambulanţe SAN MED Sibiu (2) – sunt parte integrantă a sistemului de urgenţe medicale, destinate intervenţie în situaţii medicale de urgenţă pentru reanimare, concepute pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă în faza prespitalicească;
Ambulanţa NURSING MEDICA – destinată intervenţiei în situaţii medicale de urgenţă pentru reanimare, concepută pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă în faza prespitalicească;
Autospeciala de transport victime multiple – este folosită pentru transportul victimelor de la locul accidentului la structurile specializate de acordare a asistenţei medicale din spital.
Autoşenilata cu tracţiune 8X8, este un vehicul specializat pentru intervenţii în zone izolate, care nu pot fi accesate în alte condiţii. Vehiculul poate urca uşor un teren în pantă, mlăştinos şi prin nămeţi în vederea evacuării victimelor, acordarea primului ajutor, fiind dotat şi cu o targă specială. Pe drumurile publice, autoşenilata este remorcată de o autospecială de teren Mitsubishi L200.
UTV – este o autospecială destinată intervenţiei în zone foarte greu accesibile, unde autospecialele mari nu pot interveni. Poate fi dotată cu bazin de apa pentru intervenţia la incendiile de pădure;
Autospeciala C.B.R.N. – Este o autospecială complexă de intervenţie în toate situaţiile de urgenţă cu specific chimic, biologic, radiologic şi nuclear, având capacitatea de a detecta şi analiza un număr mare de substanţe periculoase;
Autospeciale aparţinând Serviciului Public Judeţean  Salvamont (2) – sunt destinate pentru intervenţia în situaţii medicale şi au ca rol principal, deplasarea echipajului în zona accidentului, şi în situaţii speciale, evacuarea pacientului către echipaj medical specializat.
Autospecialele VOLVO – sunt destinate pentru stingerea incendiilor de capacitate mică, 2000 litri de apă. Sunt foarte eficiente la deplasarea prin traficului urban, putând îndeplini cu succes şi misiuni de descarcerare datorită dotării cu modulul de prim ajutor şi descarcerare; parada 1 decembrie sibiu (15)
Dispozitivul de defilare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă este încheiat de Autospeciala MAN – destinată stingerii incendiilor, cu capacitatea mărită de apă la 4000 litrii, cu pompe de înaltă presiune, caracteristici care îi permit să realizeze economie şi eficienţă în stingerea incendiilor. Ea este dotată şi cu o barcă pneumatică care poate fi utilizată pentru salvarea persoanelor de la înec şi Autospeciala ROMAN  – o autospecială specifică pentru descarcerări, cu capacităţi de lucru, de sprijin şi de ridicare a unor greutăţi mari, care poate interveni la toate tipurile de descarcerări şi accidente, fie ele rutiere, feroviare sau de altă natură.

La finalul paradei, va prezenta onorul muzica militară a garnizoanei Sibiu, condusă de domnul maior Dumitru STÂNGACIU.

Ultima oră