foto – iarnă și pe aeroportul din sibiu. cum se desfășoară activitatea!

avion zapadaAeroportul Internațional Sibiu operează de joi dimineață în condiţii de iarnă. Nouă utilaje performante pentru deszăpezire și degivrare a avioanelor sunt pregătite să intervină ca să asigure buna  funcționare a aeroportului.

În scopul asigurarii operaţionalităţii aeroportului în condiţii de siguranţă, încă de la începutul lunii noiembrie au fost puse în aplicare procedurile specifice pentru sezonul de iarnă.
Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, au fost achiziţionate cantităţile necesare de materiale degivrante, atat pentru aeronave cât şi pentru suprafaţa de mişcare; sunt pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația meteorologică o va cere, cele 9 utilaje performante, specifice operaţiunilor pe timp de iarnă: 7 utilaje de deszăpezire şi două utilaje pentru degivrarea aeronavelor.

VEZI ȘI: FOTO – VIDEO Prima ninsoare mai serioasă a blocat Sibiu. Deszăpezire cu pipeta prin oraș!
De asemenea, a fost constituit şi funcţionează Comandamentul de deszăpezire al AIS, au fost structurate echipele de intervenţie pe diferite nivele de mobilizare, cu personal suplimentar, funcţie de condiţiile meteo specifice şi de prognoze, au fost efectuate instruirile periodice
Până în acest moment nu au fost înregistrate perturbări ale programului de zbor.
“Aeroportul asigură pasagerii și companiile aeriene că sunt mobilizate toate echipamentele și tot personalul specializat pentru operarea în deplină siguranță a aeronavelor pe timp de iarnă.”, spune directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Ultima oră

Comentariul meu