se întâmplă în sibiu - copiii care nu știu dacă la ei vine moș crăciun. dăruiește și tu bucurie!

copii 1Sibiul este cu siguranță unul din cele mai superbe orașe din Europa în timpul sărbătorilor de iarnă. Un târg de Crăciun care îți taie răsuflarea numai când îl vezi în poze și multe alte atracții, te fac să te îndrăgostești pe loc de burg. Există însă și locuri în care lucrurile nu stau deloc așa de bine. La nici 10 minute de mers cu mașina de Centru, zeci de copii ce trăiesc în condiții modeste nici nu îndrăznesc să se gândească la faptul că luna viitoare ar putea să vină și la ei Moș Crăciun.

Sibiul este fără doar și poate un oraș în care se trăiește bine. Șomajul e cel mai scăzut din România, toată lumea găsește rapid de lucru, iar parcarea de la Mall este plină ochi mai ales în weekend, semn că sibienii duc un trai mai mult decât decent.
Fie că ne place sau nu sunt însă și familii care nu știu dacă mâine au ce să pună pe masă copiilor lor. Există în oraș un loc în care dacă ajungi, ai impresia că te întorci înapoi în timp. La nici 10 minute de mers cu mașina din centru, în cartierul Turnișor, în capăt la strada Zăvoi și imediat după ce treci podul peste Cibin, se află dacă nu știați până acum, câteva baraci și case făcute în cel mai fericit caz din bârne de lemn. Acestea servesc pe post de locuințe unor familii din Sibiu. Vorbim de un număr de aproximativ 15 familii, în sânul cărora trăiesc aproape 40 de copii.copii3Peisajul e greu de descris în cuvinte și tot așa de greu îți vine să crezi că acolo trăiesc oameni sau că acolo zeci de copii se înghesuiesc în camere minuscule și speră la un trai mai bun și chiar la o minune.copii 5Dacă îi întrebi pe prichindei ce își doresc de Moș Crăciun, poți să citești cu ușurință în privirile lor că unii nici măcar nu știu ce semnificație au aceste două cuvinte. Alții nici măcar nu îndrăznesc să se gândească la faptul că ar putea să primească și ei ceva daruri în prag de sărbători.copii 4

VEZI ȘI: SIBIENI CU INIMĂ MARE: Au adus BUCURIE copiilor care nu credeau că Moș Crăciun vine și la ei (IMAGINI EMOȚIONANTE)

Dăruiește și tu BUCURIE!
Singurul om care le trece pragul probabil mult mai des decât au făcut-o autoritățile locale este un preot din cartierul Turnișor. Acesta s-a gândit că acești copii ar putea să zâmbească și ei măcar de sărbători. Preotul de la Biserica Sfântul Nicolae a demarat alături de câțiva tineri inimoși din Sibiu, o campanie intitulată ”Dar din dar se face Rai!”, prin care speră să sensibilizeze câți mai mulți sibieni să ajute cei 38 de copii, prin donații de alimente, jucării, haine, cărți sau orice altceva cred ei că este necesar. Campaniei s-au alăturat deja cei de la Service Albatros, Stela Prod, MOD Hairdressers by Paul Paralescu, iar începând de astăzi, 25 noiembrie, Ora de Sibiu se alătură acestora. Lista rămâne deschisă, așa că și tu poți să pui umărul la această campanie.afis2

Susține și tu campania!
”Dar din dar se face Rai!”. Așa spune proverbul. Implică-te și tu în campania noastră și hai să împărțim daruri celor ce au nevoie de ele. Dăruiește zâmbete, bucurii și speranță și arată-le că nouă ne pasă! Vino între 23 noiembrie și 18 decembrie și donează alimente jucării, haine, cărți sau orice crezi că este necesar, iar noi ne asigurăm că ajung acolo unde trebuie.
Puncte de colectare:
Biserica Sf. Nicolae – Turnișor. Piața Iancu de Hunedoara, nr. 20. Tel 0756886005. Luni – vineri între orele 11.00 – 19.00.
Service Albatros – Cristian, DN1, km 318 (la intrarea în comună pe partea dreaptă). Tel 0746800208. Luni – vineri între orele 8.00 – 17.00.
Salon MOD Hairdressers by Paul Paralescu – Sibiu, strada Bâlea numărul 2 (acces din strada Izvorului). Tel 0723999554. Luni – vineri între orele 11.00 – 19.00.

Ultima oră

Comentariul meu