manifestări, spectacole și expoziții de ziua națională a româniei la sibiu. o să fie frumos! (programul complet)

parada 1 decembrie sibiu (24)Sibienii au și anul acesta parte de un program stufos și variat pe 1 decembrie. De ziua națională a României parada militară sau expoziția de tehnică militară, sunt prezente și în acest an în program. Mai multe străzi și parcări vor fi închise pentru evenimentele din această zi.

Pentru buna desfăşurare a manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, Poliţia Locală va lua măsuri de interzicere a parcării autovehiculelor în parcările de la Sala Thalia, Bulevardul Coposu şi Piaţa Teatru în data de 1 decembrie, în intervalul orar 7,30 – 13,00.
De asemenea, Poliţia Municipiului Sibiu şi Poliţia Locală vor lua măsuri de interzicere a circulaţiei autovehiculelor pe Bulevardul Corneliu Coposu în data de 1 decembrie, în intervalul orar 7,30 – 13,00, precum şi în data de 29 noiembrie, în intervalul orar 8,00 – 13,00, în vederea executării antrenamentului pentru parada militară.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu organizează o serie de manifestări, după următorul program:

27 noiembrie 2015:
– ora 8,00 – Academia Forţelor Terestre – ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori, la statuia lui Nicolae Bălcescu
– ora 8,10 – Academia Forţelor Terestre – Simpozion – Comemorarea a 163 de ani de la moartea lui Nicolae Bălcescu
– ora 13,00 – Biblioteca Astra – Simpozion – Însemnătatea actului Marii Uniri de la 1918

1 Decembrie 2015:
9,00 – Şedinţă solemnă la Sala Thalia.
10,00 – Ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori în faţa fostului Consiliu Dirigent, de pe strada Nicolae Bălcescu.
11,00 – Paradă militară – Bulevardul Corneliu Coposu. Participă structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică din garnizoana Sibiu.
11.30 – 13,00 – Expoziţie de tehnică ce aparţine Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică – Piaţa Teatru.
12,30 – Cercul Militar – Expoziţie fotodocumentară dedicată Zilei Naţionale a României.
14,30 – Spectacol folcloric – Sala Transilvania
17,00 – Retragerea cu torţe, care se va desfăşura pe traseul: Cercul Militar (ora 16,30) – bd-ul Victoriei – bd-ul Vasile Milea – aleea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor – str. Someşului – str. Şcoala de Înot – Sala Transilvania (ora 17,00) – bd-ul Mihai Viteazul – str. Nicolae Iorga – bd-ul Vasile Milea – str. Revoluţiei – Inspectoratul Judeţean de Poliţie – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – strada Berăriei – bd-ul Corneliu Coposu – Sala Thalia (ora 18,30).
ora 19,00 – Sala Thalia – Concert simfonic extraordinar, susţinut de Filarmonica de Stat din Sibiu, cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Ultima oră

Comentariul meu